Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 6 december

Noord-Holland Noord, 06-12-2011 o 14:15 uur

Hennepkwekerij in berging

Heerhugowaard, maandag 5 december

De politie heeft in een berging aan de Kopermolen een hennepkwekerij aangetroffen, waarbij illegaal gas en elektriciteit was afgenomen. De 158 planten en fabricagemateriaal zijn in beslaggenomen en vernietigd. De eigenaar van de energiemeters heeft deze opgehaald en aangifte gedaan van diefstal.

De bewoner was niet thuis. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Aanhouding voor hennep kweken

Alkmaar, maandag 5 december

Omstreeks 23.00 uur is op de Koelmalaan een 28-jarige Alkmaarder aangehouden voor het kweken van hennep in zijn woning.

De politie trof geen planten aan, maar wel de apparatuur die nodig is voor het kweken en drogen van hennep. De man bekende diverse keren geoogst te hebben. Hij is aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar mogelijk illegaal gebruik van stroom.

Auto vernield

Heerhugowaard, maandag 5 december

Rond 21.30 uur hebben twee jongens een auto vernield, die geparkeerd stond op de Marsmanstraat. Ramen waren ingegooid en de auto was doorzocht. De eigenaar zag het gebeuren vanuit zijn woning op derde verdieping. De jongens vertrokken te voet richting Middenweg. Het signalement luidt: beiden blank en ongeveer 16 jaar oud. Zij droegen glimmende donkere jassen en een baseballpet. Even later zag het slachtoffer een opvallende zwarte scooter rijden, die mogelijk te maken kan hebben met het incident.

Beschonken bestuurder

West-Grafdijk, maandag 5 december

Omstreeks 18.30 uur belde een medewerker van de ANWB de meldkamer van de politie om te melden dat hij de sleutels van een dronken bestuurder had afgepakt op de Noordervaart. De ANWB-medewerker verklaarde dat hij op de N244 achter de man reed en zag dat hij erg langzaam reed, hetgeen een gevaarlijke situatie opleverde. Hij is hierop de auto gevolgd en heeft zijn geel/oranje zwaailichten van de ANWB-auto gebruikt om het overige verkeer te waarschuwen. Op de Noorderstraat wist hij de auto van de 63-jarige man uit West-Grafdijk te stoppen en sprak hij de bestuurder aan. Hierbij werd snel duidelijk dat de man niet uit zijn woorden kwam, waarop de ANWB-medewerker de autosleutels uit het contact pakte. Ook de politie constateerde ter plaatse dat de man mogelijk onder invloed van alcohol was en nam een blaastest af. Hij blies 620 Ug/l. Hierop werd de man aangehouden wegens rijden onder invloed.

Woninginbraken

Den Helder, maandag 5 december

In een woning aan de Celebesstraat werd tussen 17.30 uur en 20.15 uur ingebroken door het badkamerraam aan de achterzijde van de woning te forceren. De gehele woning werd doorzocht en uit de woning werden kostbaarheden en geld gestolen. Mogelijke getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder via 0900-8844.

Sint Pancras, maandag 5 december

Tussen 15.20 uur en 21.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Bovenweg. Toen de bewoners om 21.45 uur thuiskwamen zagen zij vermoedelijk nog een inbreker door de tuin weglopen. De woning bleek geheel doorzocht en enkele kostbare goederen zijn ontvreemd. De inbreker(s) kwam(en) binnen door een keukenraam te forceren. De politie vraagt mensen die iets verdachts hebben gezien dit door te geven aan de politie via 0900-8844.

Heerhugowaard, maandag 5 december

In een woning aan Vecht werd tussen 18.30 uur en 20.35 uur ingebroken. De inbreker(s) kwam(en) binnen door een raam te forceren. Het is niet bekend wat er uit de woning is weggenomen. De politie onderzoekt de aangetroffen sporen in de woning en vraagt mogelijke getuigen contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard via 0900-8844.

Algemene verkeerscontroles

Wognum, maandag 5 december

Op de Hoornseweg hield de politie tussen 13.00 uur en 14.15 uur een algemene verkeerscontrole. Er werden 10 snelheidsovertreders bekeurd (waarvan de hoogst gemeten snelheid 68 km/uur bedroeg), drie keer werd proces verbaal opgemaakt wegens het niet dragen van de autogordel, een keer voor het niet tonen van het rijbewijs, een keer voor niet goed werkende remlichten en een keer voor het niet kunnen tonen van een ontsmettingsboekje bij veevervoer.

Stede Broec, maandag 5 december

Ook in Stede Broec werd een algemene verkeerscontrole gehouden op de Stede Broecweg tussen 07.45 uur en 11.30 uur. In totaal werd er twintig keer een proces verbaal geschreven voor het overtreden van de snelheid (hoogst gemeten snelheid 82 km/uur). Een bromfietser werd bekeurd wegens het ontbreken van een buitenspiegel, er werd een bekeuring gegeven voor een niet-werkend remlicht en een voor het niet zichtbaar zijn van de kentekenplaat door een trekhaak.

Fietsverlichtingscontrole

Sint Pancras, maandag 5 december

Bij een fietsverlichtingscontrole op het Kerkplein controleerde de politie op verlichting tussen 06.30 uur en 08.15 uur. Van de ongeveer 100 fietsers reden er 15 zonder, of met ondeugdelijke verlichting. Tegen hen is proces verbaal opgemaakt. Op het Boeterspad controleerde de politie tussen 07.30 uur en 08.30 uur. Van de 40 passanten werden er vijf bekeurd, vier bromfietsers en een snorfietser wegens ondeugdelijke verlichting.

Aanhouding drugsdealers

Oosterblokker/Enkhuizen, dinsdag 6 december

In twee woningen (een in Oosterblokker en een in Enkhuizen) heeft het Drugsteam West-Friesland van de politie Noord-Holland Noord vanmorgen tussen 06.00 uur en 08.30 uur invallen gedaan. Bij deze invallen zijn twee mannen buiten heterdaad aangehouden op verdenking van het dealen in harddrugs in West-Friesland en omgeving. In de woning in Oosterblokker werd een 23-jarige man aangehouden, in de woning in Enkhuizen werd een 24-jarige man van zijn bed gelicht. In beide woningen trof de politie een aanzienlijke voorraad drugs aan. De invallen en aanhoudingen werden verricht na een onderzoek van het Drugsteam West-Friesland en vonden plaats in aanwezigheid van de Officier van Justitie en de Rechter-Commissaris.