Gemeente Waalwijk

Start afvalcampagne "Een nieuw jaar. Opruimen maar!"

De buitendienst van de gemeente Waalwijk is gestart met het huis aan huis verspreiden van de nieuwe afvalkalenders voor het jaar 2012. In deze kalender staat per wijk vermeld, wanneer de gemeente de groene en de grijze container in 2012 komt leegmaken, maar ook wanneer het plastic verpakkingsafval of het grof huisvuil wordt opgehaald. Daarnaast besteedt de gemeente in de nieuwe kalender o.a. aandacht aan het gebruik van containerafvalzakken, het scheiden van oud papier en de vernieuwde afvalcampagne "Een nieuw jaar. Opruimen maar!". Daarvoor is een aparte flyer aan de kalender toegevoegd. Op www.waalwijk.nl/afval zijn de nieuwe afvalkalenders ook digitaal beschikbaar.

"Een nieuw jaar. Opruimen maar!"
De afvalcampagne "Een nieuw jaar. Opruimen maar!" zet de gemeente jaarlijks in om de straten in Waalwijk veilig en schoon te houden tijdens en na de jaarwisseling. Dit jaar heeft het college van Waalwijk besloten om de campagne te vernieuwen. In 2012 kunnen inwoners op zaterdag 7 januari voor 07.30 uur de kerstboom gratis aanbieden op de dichtstbijzijnde containerverzamelplaats. De plek waar zij ook de groene en/of grijze container neerzetten. De bomen worden dan gratis door de gemeente opgehaald. Voorwaarde is wel dat de kerstboom zonder versiering of emmer aan de kluit wordt aangeboden. Inwoners van hoogbouw kunnen hun oude boom aanbieden op dezelfde plaats als het plastic verpakkingsafval (naast de hoofdingang). Ook is het mogelijk de kerstboom gratis af te geven op de milieustraat in Waalwijk of Sprang-Capelle.

Win een iPad2 met vuurwerkafval!
Vuurwerkafval kan op maandag 2 en dinsdag 3 januari 2012 van 09.00 uur tot 16.00 uur gratis worden aangeboden op de milieustraat in Waalwijk. Dit kan met de speciale afvalzakken die men gratis krijgt bij een van de vuurwerkverkooppunten in de gemeente Waalwijk of bijvoorbeeld op de gemeentewerf, de milieustraat of in het Stadhuis. In ruil voor het afval krijgen inwoners een lotnummer, waarmee een iPad2 kan worden gewonnen. De gemeente maakt de uitslag van de loting op donderdag 12 januari in de Maasroute bekend.