Cadeaus online ruilen na 5 december zeer populair


Sinterklaasperiode zorgt voor populariteit van Ruilen.nl

DEN HAAG, 20111206 -- Sinterklaas zorgt ieder jaar dat alle schoentjes gevuld zijn, maar niet iedereen krijgt de cadeaus van zijn lijstje. “Dat merken we zeer duidelijk bij Ruilen.nl”, verklaart Richard Henderickx medeoprichter van deze gratis site. “Ieder jaar merken we vlak na Sinterklaas een duidelijke toename van het aantal advertenties en bezoekers. Populaire categorieën zijn dan onder meer boeken, dvd’s en speelgoed.”

Cadeaus ruilen


Als mensen ongewenste cadeaus krijgen, durven ze daar niet altijd openlijk voor uit te komen. “Iets met: ‘een gegeven paard kijk je niet …’”, lacht Henderickx. “Ze kunnen hun spullen natuurlijk te koop zetten op Marktplaats of soortgelijke sites, maar de werkelijke waarde krijgen ze er dan niet voor terug. Op Ruilen.nl kunnen ze zelf kiezen waartegen ze ruilen. Vaak is dat een ‘boek tegen een ander boek’ en een ‘dvd tegen een andere dvd’. Dat geeft een goed gevoel, zo merken we uit de reacties van bezoekers. Ze krijgen iets van dezelfde waarde terug.”


Ruilen.nl

Ruilen.nl is in 2007 opgericht en
bestaat inmiddels uit 38.000 leden en bijna 13.000 actieve advertenties. Het gebruik van www.ruilen.nl is gratis en er is geen limiet aan het aantal te plaatsen advertenties. Handelaren zijn niet welkom en er worden met regelmaat succesvolle ruils gesloten. Zowel op het gebied van producten als diensten: vlak voor 5 december boden bijvoorbeeld veel hulpsinterklazen zich aan in ruil voor een fles wijn of een grote pan met erwtensoep.





Ingezonden persbericht