Ingezonden persbericht


Rotterdam/Amsterdam, 1 december 2011

DEZE WINTER DUBBEL FEEST IN DIERGAARDE BLIJDORP:
Midwinterzoo en jarige Vicks

Zijn de dieren niet in winterslaap? Zeker niet! Diergaarde Blijdorp is deze winter alle dagen open en vanaf 7 december tot en met 29 februari 2012 omgetoverd tot een 'MidwinterZOO'. Diergaarde Blijdorp presenteert 'de Winterjassen-collectie' en bezoekers komen alles te weten over winter- en zomervachten van diverse winterdieren zoals bizons, bosrendieren, wolven, prairiehondjes, kamelen en andere dieren. Deze winter is het dubbel feest want ijsbeertje Vicks viert zijn eerste verjaardag.

IJsbeertje Vicks 1 jaar
Je kunt het bijna niet meer voorstellen maar bij geboorte woog hij nog geen 600 gram. Op 17 maart 2011 zette hij zijn eerste stapjes met moeder Olinka in de buitenwereld. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een ferne ijsbeer. Vicks krijgt op zijn verjaardag een eigen boek, geïllustreerd en geschreven door Mack van Gageldonk en uitgegeven door Clavis Uitgeverij. Het boek is vanaf 7 december exclusief in Blijdorp verkrijgbaar op het verjaardagsfeestje van Vicks en vanaf 15 december bij de boekhandel. Op dinsdagavond 6 december organiseert Blijdorp in samenwerking met WNF een bijzondere Vicks-avond waarbij de ijsbeerverzorgers zullen terugblikken op het eerste jaar van ijsbeertje Vicks en WNF-onderzoeker Ger Polet vertelt over het WNF ijsbeerproject op Spitsbergen dat Blijdorp ondersteunt (reserveren uitsluitend via www.diergaardeblijdorp.nl).

MidwinterZOO-programmering
De hele MidwinterZOO zijn er extra activiteiten in Blijdorp, maar vooral op woensdagen, in de weekenden en de schoolvakanties is er van alles te beleven. Kinderen kunnen o.a. winterjassen pimpen in de Rivièrahal en meelopen op een heuse catwalk en met de ontdek-routekaart 'Dieren in Winterjassen' kunnen ze op pad door de Diergaarde en ontdekken hoe bizons, bosrendieren, wolven, prairiehondjes, kamelen en andere dieren zich beschermen tegen de kou. Wildbreien is helemaal hot en ook in Blijdorp wordt er deze MidwinterZOO gebreid om de mooie platanen en andere bomen in Blijdorp te voorzien van een winterjas. In Arctica is er een gezellig winterdorp gebouwd waar je kunt opwarmen bij het wintervuur onder het genot van warme chocolademelk of een glaasje glühwein. Kinderen kunnen bovendien meekleuren aan een Vicks' reuzenkleurplaat. In de Kerstvakantie viert Blijdorp uitgebreid Vicks' eerste verjaardag met allerlei verjaardagsactiviteiten. Kinderen kunnen zelfs een nachtje slapen in de Diergaarde, naast de haaien tijdens het Midwinterzoocamp.Surf naar www.diergaardeblijdorp.nl voor het uitgebreide MidwinterZOOprogramma.

PERSBERICHT

VICKS KRIJGT ZIJN EIGEN BOEK:
Vicks, de eerste stap, duik en grom van het liefste ijsbeertje van de hele wereld

Psst, kom eens kijken. Zie je dat kleine en pluizige witte bolletje? Dat is Vicks, het liefste ijsbeertje van de hele wereld. Hij is pas geboren en nog piepklein. Maar zachtjes aan verandert hij in een stoere ijsbeer. In dit boek lees je de avonturen van Vicks, van zijn eerste grommetje als baby tot zijn eerste duik als stoere ijsbeer. De eerste verjaardag van ijsbeertje Vicks uit Diergaarde Blijdorp zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Vicks krijgt zijn eigen boek, waarin zijn eerste levensjaar wordt verteld door kinderboekenillustrator en -schrijver Mack van Gageldonk! Samen met de ijsbeerverzorger heeft hij Vicks' eerste levensjaar prachtig in beeld gebracht. De stijl van Mack wordt gekenmerkt door een combinatie van realistische foto's en aandoenlijke illustraties. Daar kunnen kinderen om lachen en tegelijkertijd iets van opsteken. Zo ook in dit boek. De foto's in dit boek zijn gemaakt door Blijdorp-huisfotograaf Rob Doolaard én Vicks' grootste fans: de bezoekers.

Vicks is bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar en voor iedereen die van Vicks en ijsbeertjes houdt! Een vertederend boek over het eerste levensjaar van een klein ijsbeertje. Een mooie ode aan het leven! Vanaf 7 december 2011 exclusief verkrijgbaar in Diergaarde Blijdorp in de Zee van ZOOvenirs en vanaf 15 december 2011 verkrijgbaar bij de gerenommeerde boekhandel in heel Nederland.

Mack van Gageldonk(1960) studeerde grafische vormgeving aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Als vaste illustrator van Diergaarde Blijdorp is Mack specialist in het tekenen van dieren. De boekjes van Mack worden in tal van landen uitgegeven: van Zweden tot Zuid-Afrika. Inmiddels zijn al meer dan 20 kinderboeken uitgegeven door Clavis Uitgeverij. Met zijn boekjes probeert hij kinderen op een grappige manier iets te leren.

technische info:
Auteur & Illustrator: Mack
Titel: Vicks, de eerste stap, duik en grom van het liefste ijsbeertje van de hele wereld ISBN 978 90 448 1752 2| Prijs: 13,95 euro | Vanaf 3 jaar | Formaat 250 x 260 mm | 32 pag. gebonden | Clavis Uitgeverij| www.clavisbooks.com | www.facebook.com/clavis.uitgeverij




Ingezonden persbericht