Ingezonden persbericht


MKB Parkstad vraagt concrete hulp

Grote lijnen zijn uitgezet, nu volgt invulling

Ondanks de uitstekende aanpak van de lokale overheid tot dit moment en haar duidelijke en adequate communicatie vraagt MKB Parkstad aandacht voor een aantal zaken;

Panden binnenstad

De ondernemers van 't Loon zijn nog steeds op zoek naar ~tijdelijke~ en betaalbare huisvesting in de binnenstad. MKB Parkstad roept huizenbezitters en winkeliers die meters ter beschikking willen stellen op dit bij MKB Parkstad kenbaar te maken.

Benefiet in Schouwburg Heerlen

Zoals eerder aangekondigd zal MKB Parkstad een benefietbijeenkomst organiseren voor met name de getroffen kleine MKB-ers van 't Loon. Parkstad Limburg Theaters heeft hiertoe het ParkstadTheater Heerlen aangeboden. Ook hebben zich reeds een aantal ondernemers gemeld die bereid zijn tot een donatie in klinkende munt. Aan de programmering voor deze benefiet wordt hard gewerkt. Wij roepen Limburgse artiesten op om hun bijdrage te leveren aan dit benefiet en verzoeken hen zich te melden bij MKB Parkstad. De datum van het Benefiet en programmering volgt zo snel als mogelijk.

Parkeren binnenstad

Door de ramp in winkelcentrum 't Loon zijn twee grote parkeergarages en twee grote parkeerterreinen buitengebruik; twee parkeerterreinen bij Winkelcentrum 't Loon en de Parkeergarages van zowel 't Loon als van Parkstad Theater Heerlen. Gezien de drukke decembermaand roept MKB Parkstad de gemeente op om bijvoorbeeld het schouwburgplein en het raadhuisplein als parkeerplaats in te richten. Ook vraagt MKB Parkstad om zowel het voorziene terrein van het Maankwartier en het oude CBS terrein voor parkeren open te stellen en voor het inrichten van een pendeldienst vanuit het CBS terrein naar de binnenstad. Andere oplossingen zijn uiteraard ook welkom.

Ondernemers moeten zich aanmelden

Wij roepen alle getroffen ondernemers van 't Loon op zich bij MKB Parkstadte melden, zodat wij de hulpbehoefte vanuit het benefiet in de beste banen kunnen leiden.

Alle gevraagde informatie aubnaar: info@mkb-psl.nl