Gemeente Den Haag

Persbericht

Geslaagd in het vak: Haagse conferentie over betere aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt

Opmaat voor pact overheid, onderwijs en ondernemers

De wethouders Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Dienstverlening) en Henk Kool (Sociale- en Economische Zaken) overleggen op 8 december met 200 vertegenwoordigers uit het onderwijs en bedrijfsleven over een betere aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt. Dat gebeurt tijdens de werkconferentie Geslaagd in het vak, die op initiatief van beide wethouders plaatsvindt.
SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan opent de bijeenkomst met zijn visie op de beste verbinding tussen leren en werken. Komend voorjaar komt het college met een actieprogramma om school en werk beter op elkaar te laten aansluiten.

Wethouder Ingrid van Engelshoven: "Een schooldiploma bewijst zich in de praktijk. We weten dat de aansluiting beter kan en beter moet. Daarbij zijn overheid, onderwijs en bedrijfsleven samen aan zet." Wethouder Henk Kool: "De jongeren van nu zijn bepalend voor de economische ontwikkeling van morgen. Geven we hen kansen dan bieden we de stad uitzicht op een goede toekomst. Overheid, onderwijs of ondernemingen; niemand kan zich aan die verantwoordelijkheid onttrekken. We gaan samen aan de slag."

De conferentie `Geslaagd in het vak' vindt plaats op donderdag 8 december in de Remise, Parallelweg 224 in Den Haag. De werkconferentie start om 12.15 uur.

Van beleidsagenda naar actieprogramma
In september is de beleidsagenda `Geslaagd in het vak' vastgesteld. Hierin staan de ambities van het college van B&W voor de komende vier jaar als het gaat om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Er zijn zeven speerpunten geformuleerd:
Leren en werken in de techniek aantrekkelijker maken Personeelstekorten in de zorg aanpakken
Personeelstekorten in het onderwijs aanpakken
Kansrijke clusters; Vrede & Recht en Veiligheid versterken via onderwijs
Ondernemerschap stimuleren via onderwijs
Jongeren helpen met een goede loopbaanstart
Stimuleren dynamiek op de arbeidsmarkt.

Tijdens de conferentie zullen vertegenwoordigers van de lokale overheid, onderwijs en ondernemingen werken aan voorstellen om toekomstige tekorten in de zorg en techniek te voorkomen. Verder wordt gekeken waar nog onbenutte kansen liggen voor de ontwikkeling van Haagse jongeren en de Haagse economie.

Meer informatie? Kijk op www.denhaag.nl/geslaagdinhetvak