Lancering open standaard voor managen van innovatie in organisaties

Persbericht van Paauwe Group B.V.

Vandaag is het vakgebied enterprise architectuur weer een standaard rijker. De Dragon1 Open Standaard Architectuurprincipes is beschikbaar voor alle functionarissen en specialisten die zich bezighouden met innovatie, strategische beslissingen en het realiseren van business en ICT oplossingen binnen ondernemingen.

Binnen het enterprise architectuurvakgebied wordt veel waarde gehecht aan 'architectuurprincipe' als instrument om richting te geven aan het ontwerp en de realisatie van een integrale bedrijfs-/ICT-oplossing, een onderneming of delen daarvan. Deze open standaard beschrijft hoe vanuit Dragon1 naar principes gekeken wordt en hoe men effectief gebruik kan maken van dit instrument, bijvoorbeeld bij productintroducties, bij de invoering van nieuwe dienstverlening en bij het ontwerpen en realiseren van bedrijfsprocessen en informatiesystemen.

De voordelen van goed geformuleerde principes

Kostenbesparing, kwaliteitsverhoging van informatie, complexiteitsreductie en klaar zijn voor de toekomst zijn vier voorbeelden van grote te behalen voordelen voor elke organisatie. Het goed kiezen en correct formuleren van principes draagt significant bij aan het realiseren van deze voordelen.

1. Kostenbesparing wordt verkregen door onder andere te standaardiseren en minder uitzonderingen erop na te houden.
2. Kwaliteitsverhoging van informatie wordt verkregen door onder andere dezelfde informatie op minder verschillende plaatsen op te slaan. 3. Complexiteitsreductie wordt verkregen door het aantal oplossingen voor een functie, het aantal verschillende soorten oplossingen voor dezelfde functies en het aantal koppelingen tussen oplossingen terug te dringen.
4. Klaar zijn voor de toekomst is onder andere te realiseren door verouderde technologie uit te faseren en deze te vervangen door moderne en hedendaagse oplossingen.

Door bewust te zijn van principes en ze expliciet te maken wordt ervoor gezorgd dat de kwaliteit van informatie onmiddellijk omhoog gaat, de kosten omlaag gaan, alles minder complex wordt, zodat de organisatie eerder klaar is voor de toekomst.

Wat is een Dragon1 Open Standaard?

Dragon1 bestaat als methode uit een twintigtal open standaarden. Dit zijn de belangrijkste pijlers van de methode rondom de belangrijkste concepten in de enterprise architectuurmethode Dragon1. Een Dragon1 Open Standaard is een volledige detailuiteenzetting van de theorie en toepassings-mogelijkheden van een Dragon1-concept. Een open standaard wordt gepubliceerd door middel van een open standaard specificatiedocument.

Dragon1 biedt voor iedereen die met architectuur bezig is voordelen. Door te kijken welke open standaard het beste helpt voor het aanpakken van organisatiespecifieke vraagstukken is Dragon1 zeer gericht en effectief in te zetten. Men hoeft niet gelijk een hele nieuwe methode te adopteren, maar kan nu de huidige wijze van werken gericht verbeteren met een specifieke aanpak.

NOiV

De Dragon1 Open Standaard wordt ook aangemeld bij het orgaan Nederland Open in Verbinding (NOiV). Zij ondersteunt overheden bij de uitvoering van het kabinetsbeleid voor open standaarden en open source software, zoals vastgelegd in het actieplan Nederland Open in Verbinding.

U wilt ook invloed uitoefenen?

De Dragon1 Open Standaarden worden beheerd door de Dragon1 Architecture Foundation. Dit houdt in dat wijzigingsaanvragen (RFC's) vanuit de Dragon1 gebruikersvereniging door de Dragon1 Architecture Foundation in behandeling worden genomen.

Iedereen die lid is van de Dragon1 gebruikersvereniging kan input leveren via een werkgroep ter verbetering van de open standaard. Op basis van de ervaringen in de praktijk en toepassingen van (delen uit) de open standaard zijn er ook best practices op het gebied van architectuurprincipes beschikbaar.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Dragon1 Open standaard Architectuurprincipes of heeft u vragen over Dragon1? Neemt u dan contact op met de Dragon1 Architecture Foundation via info@dragon1.org.

Links:
http://www.dragon1.org



Razende Robot Reporter