Baker Tilly Berk


Uit onderzoek van Baker Tilly Berk, Rabobank en Nyenrode Business Universiteit blijkt dat familiebedrijven de motor van de Zeeuwse economie zijn. Echter, wat maakt familiebedrijven zo bijzonder én succesvol? En hoe komt het dat deze familiebedrijven al vaak generatie op generatie voortbestaan? De antwoorden op deze vragen werden woensdag 7 december door Baker Tilly Berk en Rabobank aangeboden aan de Provincie Zeeland.

Overhandiging onderzoeksrapport aan Commissaris van de Koningin Peijs De uitkomsten van het onderzoek naar familiebedrijven in Zeeland werden woensdagmiddag op het Provinciehuis te Middelburg aangeboden aan Commissaris van de Koningin Karla Peijs.

Hans Bakker, partner belastingadviseur Baker Tilly Berk, John Anthonise en Adri van de Laar, directie Rabobank, lichtten toe: "Nadat ondernemend Zeeland op 29 november in De Mythe te Goes werd geïnformeerd over de onderzoeksresultaten, is het nu zaak ook het provinciaal bestuur te betrekken bij deze opvallende resultaten". Overhandiging onderzoeksrapport familiebedrijven in Zeeland

Het percentage familiebedrijven in Zeeland ligt namelijk veel hoger dan het landelijke gemiddelde. Ruim 85 procent van alle Zeeuwse bedrijven blijkt een familiebedrijf te zijn, terwijl in heel Nederland het percentage op 69 procent ligt. Peijs reageerde: "Het belang van familiebedrijven in Zeeland onderschijf ik, het is van groot economisch belang dat marktpartijen werk maken van de bedrijfsopvolging bij familiebedrijven".

Samenwerking
Het vergaren van meer kennis over het Zeeuwse familiebedrijf is van groot belang en is daarom opgepakt door de Zeeuwse Rabobanken en Baker Tilly Berk. Prof. Dr. R.H. Flören, hoogleraar Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht aan Nyenrode Business Universiteit heeft het onderzoek uitgevoerd. Tijdens een drukbezochte avond in theater de Mythe in Goes werden de onderzoeksresultaten door Prof. Floren gepresenteerd. Ook werd een aantal ondernemers bevraagd op hun ervaringen rond opvolging in het familiebedrijf.

Onderzoeksrapport opvragen
Geïnteresseerd in het onderzoek naar familiebedrijven in Zeeland? Klik hier om het onderzoeksrapport te bestellen of neem contact op met Hans Bakker, Baker Tilly Berk Goes, T (0113) 24 20 00.