Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 8 december 2011

Noord-Holland Noord, 08-12-2011 o 15.30 uur

Fiets gestolen met geweld

Hoorn, 7 december 2011. Rond 21.00 uur is in het Risdammerhoutpark een 19-jarige man uit Hoorn bedreigd met een steekwapen. De man fietste door het park toen hij werd tegengehouden oor twee personen. Een van hen bedreigde hem en schopte tegen zijn fiets, waardoor hij viel. Het slachtoffer vluchtte te voet weg en zag dat de belager met het steekwapen er op zijn fiets vandoor ging. Het signalement van die persoon luidt: 1.75 1.80 lang, lichtgetinte huidskleur, 18 tot 20 jaar, spits gezicht met snor, donkere gewatteerde jas met capuchon.

Overval op supermarkt

Noord-Scharwoude, 7 december 2011. Om 20.00 uur zijn twee mannen een supermarkt op de Voorburggracht binnengegaan. Zij eisten onder bedreiging van een vuurwapen en een steekwapen geld van de medewerkers. Naast het personeel was er ook nog één klant in de winkel. Getuigen hoorden een knal. De overvallers zijn met onbekende buit richting de Schoolstraat vertrokken. Beide mannen hebben een lichtgetinte huidskleur, droegen lange donkere jassen en bivakmutsen. De politie is een opsporingsonderzoek gestart.

Diefstal uit cafetaria

Den Helder, 7 december 2011. Omstreeks 19.30 uur hebben twee mannen bij afwezigheid van het personeel van een cafetaria aan de Koningstraat, geld uit de kassa gestolen en zijn er vandoor gegaan richting Koningsplein.

Een medewerker was alleen in de zaak en op dta moment in de keuken om een bestelling klaar te maken. Bij terugkomst zag hij nog net de twee mannen vanachter het buffet weglopen. Later bleek geld verdwenen uit de kassa.

Beide personen hebben een donkere huidskleur, waren in het zwart gekleed en droegen petten met kleppen voor hun ogen.

Aanhouding voor vuurwapenbezit

Alkmaar 8 december 2011. Een 38-jarige Alkmaarder is om 0.30 uur op de Schoenmakerstraat aangehouden voor het bezit van drugs en een vuurwapen. Politiemensen zagen de hen bekende Alkmaarder lopen en maakten een praatje. De man zei drugs bij zich te hebben. Toen de politie dat controleerde trof zij behalve een zakje speed ook een vuurwapen. De man is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Het wapen en de drugs zijn in beslag genomen.

Aanrijding met dodelijke afloop

Dirkshorn, 8 december 2011. Tegen 08.00 uur kwam bij de politie de melding over een frontale aanrijding op de N245 ter hoogte van Dirkshorn. De politie en andere hulpdiensten waren snel ter plaatse en constateerde een frontale botsing tussen een personenauto en een tankauto, die benzine en diesel vervoerde.

De 31-jarige bestuurder van de personenauto, afkomstig uit Langedijk, reed in de richting van Alkmaar en is door onbekende oorzaak op de linkerbaan gekomen. Een frontale aanrijding met de tankwagen was het gevolg. De bestuurder was op slag dood. De 36-jarige bestuurder van de tankauto (uit Wieringerwerf) is met lichte verwonding overgebracht naar het AMC te Alkmaar. De tankauto heeft geen brandstof gelekt. De ravage was groot. De weg is een aantal uren in beide richtingen afgesloten geweest.

Inbrekers aangehouden door tip van burger (tevens homepage bericht)

Berkhout, 7 december 2011. De politie heeft om 16.25 uur op de kruising van de Slagterslaan met de R. Visserstraat drie mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van inbraak in een woning. De mannen zijn 22, 22 en 31 jaar oud. De vrouw is 30 jaar. Zij hebben de Roemeense nationaliteit en reden in een auto met een Italiaans kenteken. Een getuige had de politie getipt, dat er twee mannen met ijsmutsen op tussen en woning aan de Jan Kamplaan en de auto met Italiaans kenteken heen en weer liepen. Politiemensen constateerden braaksporen bij het door de melder genoemde huis en troffen werktuigen aan dichtbij de genoemde auto. De politie trof de vier verdachten aan in hun auto en heeft ze aangehouden. Er is geen buit aangetroffen. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar de politiebureaus in Hoorn en Alkmaar

Inbraken uit woning

Spierdijk, 7 december 2011. Tussen 10.30 en 17.00 uur is ingebroken in een woning aan de Noord-Spierdijkerweg. De dader is binnengekomen door een raam te forceren. De gehele woning is doorzocht. Diverse sieraden zijn meegenomen.

Heerhugowaard, 7 december 2011. In een woning aan de Van Asperenstraat is tussen 16.30 en 20.00 uur ingebroken. De inbrekers zijn binnen gekomen via de achterkant van de woning en hebben onder meer een laptop en sieraden meegenomen.

Zwaag, 7 december 2011. In een woning aan de Langetuin is ingebroken. Dit is gebeurd tussen 12.00 en 18.30 uur. De eigenaar van de woning zag bij thuiskomst dat de deur openstond. Diverse goederen zijn gestolen zoals: een laptop, horloges, klokken en tafelzilver.

Hensbroek, 7 december 2011. Tussen 10.00 en 21.30 uur is ingebroken in een woning aan de Kerkweg. Er werd een raam geforceerd om binnen te komen. De eigenaren missen een flatscreen TV en een laptop.