Gemeente Enkhuizen

Expositie

In het Stadhuis van Enkhuizen is een expositie te zien van kunstenares Nora Muller-vanWel. Nora's werk is van een hoog abstractiegehalte typeert zich als kleurrijk.

"Mijn werk geeft emoties, kracht en verdieping weer waarbij het beeld is ontdaan van zijn concreetheid. Ik werk met acrylverf en cobra olieverf", aldus Nora.

Nora over haar werk: "Tijdens mijn reizen kan ik iets meenemen uit diverse culturen, waardoor mijn schilderijen worden beïnvloed. Reizen heeft invloed op jezelf; over hoe je uiteindelijk in het leven staat en hoe je reageert op je omgeving. Al deze invloeden werken mee als je aan het creëren bent, dat is mijn beleving. Scheppen voor mij is daarom een feest, omdat er verrassende dingen ontstaan zonder diep te hoeven nadenken. Het gebeurt gewoon. Het gaat dus vooral om de beleving van momenten en daarin neem je alles van jezelf mee."

De expositie van Nora in het Stadhuis bestaat uit 16 schilderijen en 5 beelden. "Ik hoop dat ik hiermee iets van mijn mooie momenten kan meegeven aan het publiek." Met uitzondering van vrijdagmiddag is het Stadhuis tijdens kantooruren geopend.