Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wat? Generatieconflict samen staan we sterk of ieder voor zich? Wanneer? Donderdag 8 december, 20.00 uur
Waar? De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam

Amsterdam, woensdag 7 december 2011


- Persbericht -

Generatieconflict: samen staan we sterk of ieder voor zich? Met Agnes Jongerius, Jaap Jongejan en Martin Pikaart

We staan aan de vooravond van grote veranderingen in vakbondsland. Voor de zomer van 2012 heft de FNV zichzelf op om vervolgens in een nieuw verband door te gaan. Vakbonden worden al langer geconfronteerd met uitdagingen: is dit het begin van vakbonden die een evenwichtige afspiegeling van de samenleving vormen? De Nationale DenkTank 2011 deed onderzoek naar vakbonden en cao's van de toekomst en organiseren hierover op 8 december een debat in de Rode Hoed. Waar moet de FNV rekening mee houden? Zijn vakbonden anno 2011 nog relevant? Waarom trekken ze geen jongeren? En hebben we in de toekomst nog cao's?

Bram Eidhof en Eerke Steller (deelnemers Nationale DenkTank) leiden de avond in met analyses van de Nationale DenkTank 2011. Vervolgens geven Marike Stellinga (redacteur economie voor NRC Handelsblad), Paul de Beer (hoogleraar arbeidsverhoudingen, UvA) en Willem van Rhenen (professor Engagement & Productivity Nyenrode en Chief Medical Officer bij 365) drie presentaties volgens het 'TED'-principe, inhoudelijke toegankelijkheid staat daarbij centraal.

Reacties op de presentaties komen van een debatpanel bestaande uit: Agnes Jongerius (voorzitter FNV Vakcentrale), Jaap Jongejan (voorzitter CNV Vakmensen), Martin Pikaart (AVV), IJmert Muilwijk (voorzitter CNV Jongeren) en Dennis Wiersma (voorzitter FNV Jong). Ook het publiek is uitgenodigd deel te nemen aan de discussie en brandende vragen te stellen.

De discussie staat onder leiding van Pieter Hilhorst (publicist en politicoloog).

Datum: donderdag 8 december. Aanvang: 20.00 uur, café open 19.00 uur. Toegang: gratis, aanmelden via receptie@rodehoed.nl of aan de kassa. Informatie: www.rodehoed.nl en (020) 638 56 06. Organisatie: Deze avond is een initiatief van de Nationale DenkTank 2011 in samenwerking met de Rode Hoed.

In de Nationale DenkTank bijten jaarlijks twintig gemotiveerde masterstudenten, onlangs afgestudeerden en promovendi zich vast in een maatschappelijk vraagstuk en presenteren concrete oplossingen. Op 12 december presenteert De Nationale DenkTank 2011 zijn eindrapport over 'Het Werken van de Toekomst'.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl


- Einde persbericht -



Ingezonden persbericht