Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.00 uur

Utrecht, 08-12-2011

Dodelijk ongeval

HOUTEN Een motorrijder raakte op woensdagmiddag 7 december ernstig gewond bij een ongeval en overleed later aan zijn verwondingen.

Rond 12.30 uur reed een 45-jarige motorrijder uit Houten over de Rondweg. Tussen de wijken het Gras en het Meer verloor hij door nog onbekende wijze de controle over zijn motor, belandde in de berm en raakte een lantaarnpaal. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, gingen ter plaatse. Het slachtoffer bleek zeer zwaar gewond te zijn. Hij werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

Jongen onder de tram

NIEUWEGEIN Een jongen kwam op woensdagochtend 7 december met een fiets onder een tram terecht.

Rond 08.15 uur reed een 41-jarige bestuurder op de Koekoekslaan met een tram vanaf de halte weg. Daarbij zag hij dat een fietser, een 13-jarige jongen uit Nieuwegein, langs een rij stilstaande autos reed en de tramovergang overstak. De trambestuurder maakte een noodstop, maar kon niet vorkomen dat de fietser werd aangereden en onder de tram terecht kwam. De hulpdiensten werden gewaarschuwd.

Toen agenten ter plaatse kwamen, lag de jongen nog onder de tram. Hij was goed aanspreekbaar en bleek met zijn rugzak vast te zitten. Het lukte om die los te maken, waardoor de jongen onder de tram vandaan kon komen. Hij werd gestabiliseerd en per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Daar bleek dat hij een bloeding onder zijn schedel had. Daarop werd hij met spoed per ambulance naar het UMC gebracht, waar hij werd geopereerd.