Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 08-12-2011

TROS MAAKT NIEUWE PROGRAMMERING 2011-2012 BEKEND

Vanuit de sfeervolle TROS-spiegeltent Bon Vivant presenteerde De Grootste Familie van Nederland vanmiddag haar nieuwe programmering voor 2011 en 2012.

De noordwesterstorm boven Hilversum was net gaan liggen en dus was iedereen gelukkig op tijd binnen. Zo ook Nick & Simon, zij zijn in 2012 met maar liefs twee nieuwe programma's bij de TROS te zien: NICK TEGEN SIMON en NICK EN SIMON BIG IN JAPAN. In het nieuwe muzikale zaterdagavond spelprogramma NICK TEGEN SIMON is het duo even niet elkaars beste vrienden. Onder leiding van 'scheidsrechter' Katja Römer-Schuurman barst de onderlinge strijd los. De eerste uitzending is op zaterdag 4 februari. In de reallife soap NICK & SIMON BIG IN JAPAN gaan zij na hun succesvolle Amerika avontuur dit keer op muzikale stage in het land van de rijzende zon: Japan. De eerste aflevering is op woensdag 2 mei te zien. Ook nieuw is het programma FATALE FOUTEN. Exclusief voor dit programma opent het Openbaar Ministerie haar archieven. De serie besteedt aandacht aan waargebeurde verhalen uit de praktijk van de Officier van Justitie. De presentatie is in handen van Jaap Jongbloed en het programma is te zien vanaf vrijdag 17 februari. Met het gloednieuwe programma DE STERRENPARADE vanuit de grote spiegeltent Bon Vivant brengen TROS en Sterren.nl, in de traditie van Op Volle Toeren en de Muziekfeesten op het Plein, een nieuw muziekprogramma waar gevestigde artiesten en nieuwe talenten een podium krijgen. De presentatie is in handen van Monique Smit en het programma wordt vanaf vrijdag 6 januari uitgezonden.

Naast de presentatie van nieuwe afleveringen van BANANASPLIT gaat Frans Bauer voor het nieuwe TROS-programma DE ZIGEUNERNACHT met een aantal muzikale gasten terug naar zijn zigeunerroots. Verder maakte Ron Boszhard bekend dat hij en zijn team druk bezig zijn met een kinderversie van BANANASPLIT.

Een keur aan vertrouwde gezichten en vaste waarden als RADAR, VERMIST, OPGELICHT?!, EENVANDAAG, TROS TV SHOW en de TROS MUZIEKFEESTEN blijven uiteraard te zien bij de TROS. Maar ook van het ontroerende MOOISTE MEISJE VAN DE KLAS en de verrassing van vorig televisieseizoen ALI B OP VOLLE TOEREN zijn nieuwe afleveringen te zien. Ook zijn er nieuwe afleveringen van DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND, onder leiding van Jan Smit, opgenomen.

Vanaf vrijdag 27 januari is het weer de beurt aan FLIKKEN MAASTRICHT. De serie trapt af met de telefilm DE OVERLOPER. Hierin komt de relatie tussen Eva en Wolfs zwaar onder druk te staan. Bijrollen zijn er van onder anderen Halina Reijn, Thom Hoffman en Jeroen Spitzenberger. Een week later start de TROS met een gloednieuw seizoen van FLIKKEN MAASTRICHT waarin het politieteam alle zeilen moet bijzetten wanneer er een aanslag wordt beraamd op de Amerikaanse president die een bezoek brengt aan Nederland.

Ook serveert de TROS als vanouds weer een smakelijk kerstmenu. Dit jaar gaan muziek en ouderwets lachen hand in hand met ANDRE'S NIEUWE REVUE, BANANASPLIT, HANS LIBERG, ANDRE RIEU - WALSEND HET JAARR UIT en een tv-registratie van TOPPERS 2011. Tevens kan de hele familie op eerste kerstdag genieten van de speciale kindercircusvoorstelling MAGIC CIRCUS SHOW.

Het Nederlandse muziekplatform van de TROS, Sterren.nl, staat op het punt een ingrijpende omslag te maken en bereidt zich voor op de toekomst met de implementatie van een grote muziekportal. Alle nieuwe content en het archiefmateriaal van Sterren.nl wordt zo 'overal en altijd' beschikbaar gemaakt voor het grote publiek. Sterren.nl biedt straks Nederlandse muziek via de computer en mobiele apparaten als smartphones en tablets.

Dit initiatief past perfect in de strategie van de TROS om zich constant te blijven vernieuwen in zowel haar merken en programma's.