Ingezonden persbericht


Hotel Des Indes viert jubileum met boek en tassenlijn omar munie

Op dinsdag 6 december vierde Hotel Des Indes haar 130-jarige jubileum met de onthulling van het jubileumboek tijdens een feestelijke receptie. Het jubilerende hotel vond ook Omar Munie bereid om een unieke Hotel Des Indes tassenlijn te ontwerpen.

DEN HAAG, 8december 2011 - De feestelijke jubileumreceptie werd geopend door "Baron van Brienen", wiens voormalige stadspaleis inmiddels beter bekend is als Hotel Des Indes. Hierna overhandigde de heer Pierre-Henri Bovsovers, General Manager van het hotel, het eerste exemplaar van het jubileumboek aan Marjolein de Jong, wethouder van Cultuur.

Tijdens de jubileumreceptie werd ook de winnende herinnering voor het jubileumboek bekend gemaakt, waarvoor eerder dit jaar via de media een oproep werd gedaan. De 16-jarige Jesse Kabbedijk won met zijn verhaal over een bezoek aan Hotel Des Indes met zijn oma. Jesse werd zo geïnspireerd door het Haagsche vijfsterren hotel dat hij nu een opleiding Leisure &Hospitality volgt.

Het hoogtepunt van de avond was de presentatie van de unieke Hotel Des Indes tassenlijn. Ter ere van het 130-jarige jubileum, heeft de bekende Haagsche tassendesigner Omar Munie een complete tassenlijn ontworpen,waarin originele Hotel Des Indes stoffenzijn verwerkt. Deze stoffen zijn typerend voor het bekendeHaagsche hotel en zijn onder andere terug te vinden in de Presidentiele Suite, de droomkamer van Omar Munie.

Opgegroeid in Den Haag, heeft Omar Munie al jaren een sterke band met Hotel Des Indes. Gedurende zijn carrière heeft de tassen designer al verscheidene foto shoots en interviews in dit inspirerende hotel plaats laten vinden. Met deze samenwerking komt een lang gekoesterde wens in vervulling voor zowel Omar Munie als Hotel Des Indes. "Ik ben echt ongelofelijk trots dat ik gevraagd ben om een speciale lijn te ontwerpen voor het 130-jarige jubileum van Hotel Des Indes" aldus Omar Munie.

Omar Munieheeft een complete tassenlijn ontworpen bestaande uit 6 verschillende items, in een oplage van maximaal 25 exemplaren.De collectie bestaat uit de Munie Bag, Lappiebag, Enviebag, Traviebag, PaddieIpad hoes, Minie Munie Iphone hoes en Blackberry hoes. De 'Omar Munie for Hotel Des Indes' tassen zijn vanaf 12 december verkrijgbaar via de webshop van Hotel Des Indes.

Het eerste exemplaar van de Muniebagwerd tijdens de jubileumreceptieoverhandigd aan EuvgeniaParakhina, bekend van 'SoYouThinkYouCan Dance'. Met de komst van deze Russische danseres werd ook de geschiedenis van het hotel, waarin de Russische danseres Anna Pavlova een grote rol speelt, eer aan gedaan.

Over Omar Munie

Omar Munie (1986) is een jonge en getalenteerde Nederlandse designer. Door zijn creativiteit en doorzettingsvermogen is hij inmiddelseen bekende naam in de Nederlandse modewereld. Op 9-jarige leeftijd vluchtte Omar met zijnbroertjes en zus vanuit Somalië naar Nederland. Hij wilde hier een nieuw leven beginnen en zich concentreren opde toekomst. Hijging naar de modevakschool waar hij hard werkte om zijn talenten te ontwikkelen. Nog tijdens zijnopleiding richtte hij al Omar Munie Clothing op. In 2007 won hij de prestigieuze prijs'Beste Leerling van het Jaar' en een jaar later de prijs voor 'Beste Ondernemer onder de 25'. In 2010 opende hij zijn eigen winkel: de Omar Munie Flagship Store op de Coolsingel in Rotterdam. Eerder dit jaar bracht hij zijn boek "Leef je Droom" uit.

Over Hotel Des Indes

Het ultra chique Hotel Des Indes staat voor onberispelijke service en is een icoon van klasse en traditie. Gelegen in het hart van Den Haag aan het statige Lange Voorhout is Hotel Des Indes de ideale uitvalbasis om Den Haag te ontdekken. Het oorspronkelijke stadspaleis, opende zijn deuren als luxe hotel in 1881 en heeft sindsdien velen koningen, keizers, staatslieden en beroemdheden ontvangen. Hotel Des Indes biedt een verfijnd restaurant, een exclusieve Health Club, Conciërge service en een elegante Cigar Lounge. Alle 92 kamers bieden tijdloze grandeur en ongeëvenaarde elegantie en zijn voorzien van een Nespresso machine en flat screen televisie.

Over Starwood Hotels &Resorts Starwood Hotels & Resorts is één van de grootste Hospitality en Leisure bedrijven ter wereld met 1000 hotels in meer dan 100 landen. De volgende hotels behoren tot Starwood Hotels & Resorts; St. Regis®, The Luxury Collection®, W®, Westin®, Le Méridien®, Sheraton®, Four Points by Sheraton®, AloftSM, ElementSM. Voor meer informatie, bezoek onze website www.starwoodhotels.com/pressclub



Ingezonden persbericht