Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bij slotmanifestatie Duizend en één Kracht

RVD, 9 november 2011, nr. 290

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont vrijdagochtend 9 december in Central Studios in Utrecht de slotmanifestatie bij van het project Duizend en één Kracht. Bij dit project hebben lokale organisaties en gemeenten allochtone vrouwen gestimuleerd actief deel te nemen aan de maatschappij. De organisator van Duizend en één Kracht, MOVISIE, is een landelijk kennisinstituut en adviesbureau voor maatschappelijke ontwikkeling.

Duizend en één Kracht komt voort uit afspraken die de voormalige Commissie PaVEM (Participatie van Vrouwen uit Etnische Minderheidsgroepen) maakte met een aantal landelijke vrijwilligersorganisaties. In Duizend en één Kracht zijn vrouwen, onder andere via begeleiding en scholing, bemiddeld naar werk. Prinses Máxima was commissielid van PaVEM.

De achttien meest succesvolle initiatieven zijn genomineerd voor de 'VSB Duizend en één Kracht Sterren'. Persoonlijke verhalen uit deze initiatieven zijn gebundeld in een publicatie. Prinses Máxima neemt tijdens de bijeenkomst deze publicatie in ontvangst.

Noot voor redacties (