Prinses Máxima viert emancipatie met allochtone vrouwen

Persbericht van MOVISIE

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is vrijdag 9 december eregast tijdens De Grote Finale, de slotmanifestatie van het project Duizend en één Kracht. De Prinses ontvangt het eerste exemplaar van een publicatie waarin succesvolle verhalen uit het vierjarige project beschreven zijn. Tevens bezoekt Prinses Máxima de talentenbazaar, waar zij allochtone vrouwen ontmoet die maatschappelijk geactiveerd zijn.

De Grote Finale is het slotevenement van het programma Duizend en één Kracht. In vier jaar Duizend en één Kracht zijn duizenden allochtone vrouwen maatschappelijk geactiveerd om volop mee te kunnen doen in de Nederlandse samenleving. Velen van hen dragen op hun eigen manier een steentje bij aan onze samenleving.

Sterren
De achttien meest succesvolle en inspirerende aanpakken, methodieken en initiatieven zijn genomineerd voor de 'VSB Duizend en één Kracht Sterren', welke op 9 december worden uitgereikt. De persoonlijke verhalen uit deze initiatieven zijn gebundeld in een publicatie. Prinses Máxima ontvangt op 9 december het eerste exemplaar uit handen van Marijke Steenbergen, Raad van Bestuur MOVISIE.

Duizend en één Kracht
In de afgelopen vier jaar hebben lokale organisaties en gemeenten allochtone vrouwen gestimuleerd om maatschappelijk actief te worden. Migranten vrouwenorganisaties hebben hier een belangrijke bijdrage aan geleverd. Via begeleiding, scholing en bemiddeling naar werk, zijn vrouwen uitgedaagd om hun talenten te benutten.

PaVEM
Prinses Máxima was commissielid van de voormalige Commissie PaVEM (Participatie van Vrouwen uit Etnische Minderheidsgroepen). Duizend en één Kracht komt voort uit afspraken die de commissie maakte met een aantal grote landelijke vrijwilligersorganisaties.

*

Links:
http://www.duizendeneenkracht.nl



Razende Robot Reporter