ProRail

Persbericht

06-12-2011

Overweg Waardsedijk in Woerden van 9 t/m 12 december afgesloten


- ProRail plaatst damwanden voor keerspoor

- Omleidingsroutes voor auto's en fietsers
Van vrijdag 9 december 18.00 uur t/m maandag 12 december 5.00 uur is de overweg Waardsedijk in Woerden gesloten voor alle verkeer. ProRail plaatst dit weekend damwanden voor het keerspoor. Met het nieuwe keerspoor kunnen naast de intercity's, vier stoptreinen per uur rijden tussen station Utrecht CS en station Woerden

De omleiding voor fietsers en automobilisten is met gele borden langs de weg aangegeven. Na 12 december gaan de werkzaamheden door. Tot 15 december wordt een damwand met een lengte van 70 meter parallel aan het spoor vanaf de overweg richting Woerden CS geplaatst. De overweg Waardsedijk blijft tijdens deze werkzaamheden open voor alle verkeer.

Randstadspoor

De werkzaamheden zijn onderdeel van het project Randstadspoor. Steeds meer mensen in de regio Utrecht nemen de trein. Tussen Utrecht Lunetten en Houten worden de sporen verdubbeld waardoor er straks meer treinen in de regio Utrecht kunnen rijden. Met het project Randstadspoor zorgt Prorail voor een betere bereikbaarheid van Utrecht. Ook zijn er nieuwe stations gebouwd zoals Utrecht Terwijde, Utrecht Zuilen, station Vleuten en station Houten Castellum. Eind 2012 gaat station Leidsche Rijn in gebruik en is het keerspoor bij Woerden klaar. Station Vaartsche Rijn wordt eind 2015 geopend.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.overwegwaardsedijkinwoerdenvan9 tm12decemberafgesloten&category=Regionaal]