Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 09-12-2011

Overval

VEENENDAAL Een man pleegde op donderdagavond 8 december een gewapende overval op een winkel.

Op donderdagavond was een 55-jarige man uit Veenendaal aan het werk in een winkel aan de Zandstraat. Rond 18.10 uur zag hij dat een man met een vuurwapen de winkel binnenkwam en geld eiste. De medewerker riep hulp in van andere mensen, die zich in een ruimte achter de winkel bevonden. Daarop rende de verdachte zonder buit de winkel uit. Eén van de mannen die zich achter de winkel bevond, rende nog achter de verdachte aan, maar staakte op de Leinweberstraat de achtervolging.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. Zij stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de verdachte niet meer aan. Wel vonden agenten een stuk van een plastic nepvuurwapen op de vluchtroute van de verdachte. Vermoedelijk is het door hem gebruikte vuurwapen dus nep geweest.

Signalement

Blanke man, 20 - 30 jaar, 1.75 - 1.85 meter, mager postuur, donker kort haar met krul en smal gezicht. Hij droeg een donkerblauwe trui met witte strepen, donkerblauwe spijkerbroek en witte sportschoenen.

Aan getuigen van de overval en aan mensen die iets verdachts op of in de omgeving van de Zandstraat hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. Hetzelfde verzoek geldt voor mensen die menen de verdachte te (her-)kennen.

Automobilist slipt, bromfietser gewond

VEENENDAAL Een bromfietser raakte op donderdagochtend 8 december gewond toen hij door een automobilist werd aangereden.

Rond 07.50 uur reed een 55-jarige automobilist uit Veenendaal over het Petenbos. Ter hoogte van het Zijdemos raakte hij door onbekende oorzaak in een slip, verloor de macht over het stuur en begon te tollen. Daarbij raakte hij een 16-jarige bromfietser uit Veenendaal, die ten val kwam. De jongen klaagde over pijn in zijn onderrug en werd voor onderzoek per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht.

Poging inbraak

VEENENDAAL In de nacht van donderdag op vrijdag 9 december werd bij een woning geprobeerd in te breken. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 03.35 uur werd een getuige wakker van gerommel bij een naastgelegen woning. De getuige besloot poolshoogte te nemen en zag bij de woning een man staan met een capuchon op. Verderop in de straat stond een jongen op de uitkijk. De politie werd gealarmeerd en ging ter plaatse. Agenten zagen dat er aan de voorzijde van de woning was geprobeerd in te breken. De verdachten werden niet meer aangetroffen.

De jongen bij de woning droeg een donkere jas met capuchon, had een slank postuur en was tussen 1.75m en 1.85m lang. De jongen op de uitkijk had een lichtgetinte huidskleur, zwart, kort haar, een slank postuur en was tussen 1.70m en 1.75m lang.

Aan getuigen van de inbraak wordt verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.