CDA


Nieuws
Pleidooi voor weg N 786 tussen Dieren en Apeldoorn vrijdag 9 december 2011

Namens een aantal burgergroepen en bedrijven in de regio Stedendriehoek bood Dries Crama, voorzitter VNO-NCW âStedendriehoekâ, afgelopen woensdag 7 december aan Albert Schol,voorzitter van de commissie MIE, een unieke vorm van inspraak aan. Albert Schol
kreeg namelijk het pleidooi en handtekeningen in de vorm van een USB-stick.

De N786, de weg tussen Dieren en Apeldoorn, is dringend aan een herziening toe.

Deze provinciale weg loopt deels langs het Apeldoorns Kanaal en deels door de dorpen Eerbeek en Loenen. Ook de kern Laag Soeren heeft last van het vrachtverkeer, dat niet alleen zorgt voor overlast, maar ook voor verkeersonveilige situaties.

Met het aanbieden van de handtekeningen liet Dries Crama ook een pleidooi horen om de weg snel aan te gaan pakken.

Na het aanbieden van de USB-stick zei Albert Schol: âIk vraag de griffie om de gegevens op de stick zo spoedig mogelijk op het PS-plein te zetten, zodat alle statenleden er kennis van kunnen nemenâ.

Hij vroeg vervolgens de gedeputeerde om de problematiek op de agenda van de commissie te zetten, zodat de staten volgend jaar een besluit over het nieuwe tracé kunnen nemen.

Nog in de vorige periode hebben Provinciale Staten via een motie aangedrongen op een onderzoek, dat niet alleen een goede oplossing biedt, maar ook kan rekenen op draagvlak in de regio. Het zou goed zijn als de oplossing nu in zicht komt en namens de commissie bedankte Albert Schol de aanwezigen voor deze originele bijdrage in de discussie.

Â

Albert Schol