Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Minder hardrijders na aankondiging projectwegen

G&V, 09-12-2011 o De afgelopen weken heeft het Verkeershandhavingsteam (VHT) van politie Gooi en Vechtstreek bij de intensievere snelheidscontroles op de projectwegen in de regio bijna 100.000 passanten gecontroleerd.

Het gaat hier om de Ceintuurbaan in Bussum, Naarderweg/Miesbouwman Boulevard in Hilversum, de Vreelandseweg in Wijdemeren en de Amsterdamsestraatweg in Naarden. In totaal werden er 4088 overtredingen geconstateerd in vier weken. Op alle wegen is een lichte daling te zien ten opzichte van de periode voor de aankondiging. De controles gaan op deze wegen wel door omdat er nog te vaak te hard wordt gereden.

De controles betroffen hoofdzakelijk onzichtbare controles met behulp van radarapparatuur. Dit betekent dat elke passant wordt gecontroleerd. De overtredingen variëren van 7 km/u te hard naar excessen van meer dan 30 km/u te snel. In het laatste geval beslist de Officier van Justitie het boetebedrag.

Binnenkort worden vier nieuwe wegen bekend gemaakt waar intensiever gecontroleerd gaat worden. Uiteraard zal ook op bovengenoemde wegen gewoon gecontroleerd worden. Wederom worden snelheidscontroles op deze vier wegen vooraf aangekondigd.