Politie Rotterdam-Rijnmond

Arrestatie in onderzoek overval juwelier Dongen

Datum incident: 09-12-2011 Locatie: Dongen - District/dienst: Korps / overig

Datum publicatie: 09-12-2011 13:43

DONGEN - De politie heeft vanmorgen (09-12-2011) een derde arrestatie verricht met betrekking tot twee overvallen op een Dongense juwelier aan de Hoge Ham. Het gaat om een 21-jarige man uit Maassluis. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij beide overvallen. De man is ingesloten in een politiecel en is in verzekering gesteld.

Op 07 april en 10 juni van dit jaar werd een Dongense juwelier, gevestigd aan de Hoge Ham overvallen. Bij beide incidenten was er sprake van meerdere daders. Op 07 april jl. liepen drie mannen rond 10.00 uur de zaak binnen en bedreigden het aanweizge personeel met een vuurwapen. Voorzien van een geldbedrag vluchtten de daders weg. Op 10 juni jl. werd de zaak rond dezelfde tijd opnieuw bezocht door meerdere daders. Wederom werd het personeel met een vuurwapen bedreigd. Nadat enkele vitrinekasten het moesten ontgelden gingen de overvallers er met een hoeveelheid juwelen vandoor.

Tijdens het onderzoek dat volgde zette de politie onder andere SMS-Alert en een helikopter in om de daders te achterhalen. Na de tweede overval volgde er een achtervolging richting Rotterdam. Het lukte op dat moment niet een verdachte te arresteren. Gedurende het onderzoek kwamen er verdachten in beeld. Naar aanleiding van de tweede overval waren eerder al twee verdachten aangehouden. Vanmorgen volgde een derde arrestatie. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.