Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.00 uur

Utrecht, 09-12-2011

Softdrugs aangetroffen

DE MEERN De politie heeft donderdagmorgen twee personen in een huis aangehouden omdat zij verdacht worden van het in bezit hebben van verdovende middelen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd omstreeks 09.10 uur een onderzoek ingesteld in een huis aan de Kortrijkpolder. De deur werd geopend door een 37-jarige bewoonster. In het huis werd in eerste instantie niets aangetroffen. Tijdens verder onderzoek stuitten de agenten op een holle ruimte achter een wand. Dit leidde uiteindelijk naar een hennepdrogerij.

De bewoonster werd hierop aangehouden en de woning verder doorzocht. Buiten plasticzakken met gedroogde henneptoppen werd ook een groot aantal jerrycans met een tot nu toe onbekende vloeistof aangetroffen. Verder werd een groot contant geldbedrag, een dure auto en de complete apparatuur in beslag genomen. Op het moment van het onderzoek kwam een man, 46 jaar uit De Meern, aanlopen. De man bleek eveneens op het adres te wonen. Hij werd ook aangehouden. Beide verdachten werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 december een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance controleerden agenten een automobilist op de Langerakbaan. De

52-jarige bestuurder uit Houten werd gevraagd een blaastest af te leggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 515 ug/l uit. De Houtenaar was al een aantal maal eerder betrapt voor het rijden onder invloed en moest zijn rijbewijs inleveren.

Brandstichting

UTRECHT Donderdagavond ontstond brand in een pand. De politie gaat uit van brandstichting en zoekt getuigen.

Omstreeks 20.35 uur kreeg de politie een melding dat personen met een zaklamp in een leegstaand pand aan de Esdoornlaan aan het schijnen waren. Getuigen vonden dit verdacht. Agenten gingen naar het pand en zagen van afstand dat er inmiddels brand was uitgebroken. Ter plaatse was de brand uitslaand.

Door de harde wind trok een dikke rookwolk richting huizen in de buurt. De brandweer heeft de handen vol gehad aan het blussen van de brand. De politie gaat uit van brandstichting en is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Babbeltruc

DE MEERN Donderdagmiddag werd een bejaarde vrouw door een babbeltruc overgehaald haar pinpas af te geven. Met de pas werd geld van haar rekening gepind.

Rond 15.10 uur werd bij een 91-jarige vrouw uit De Meern aangebeld. Voor de deur stond een man die aangaf van de bank te zijn. De man vertelde de vrouw dat haar pinpas en code vernieuwd moesten worden. De vrouw geloofde de medewerker van de bank en gaf de pas. Zij kreeg direct een andere pas van de man terug. Hierop vertrok de man. Niet veel later kwam de dochter van de bejaarde vrouw erachter dat haar moeder slachtoffer was geworden van een babbeltruc.

Inmiddels bleek er al ruim 1000,= van haar rekening te zijn opgenomen.

De politie waarschuwt mensen om nooit pinpas of code aan iemand af te geven Bij twijfel altijd de bank of politie bellen.