Politie Twente

Rijbewijs ingevorderd
Nijverdal
Van een 54-jarige man uit Nijverdal is donderdag 8 december het rijbewijs ingevorderd omdat hij onder invloed van te veel alcohol een auto had bestuurd.

Omstreeks 19.50 uur kreeg Politie Twente de melding dat een auto slingerend over de Bergleidingweg reed. Terwijl agenten aanrijdend waren, werd doorgegeven dat de bestuurder van de auto een woning aan De Genestetstraat was binnengegaan. Ter plaatse werd de 54-jarige man aan een blaastest onderworpen. Deze gaf aan dat hij alcohol had gedronken. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse, waarbij hij zich beledigend en bedreigend gedroeg naar de agenten. De ademanalyse wees 1,52 promille uit. Het rijbewijs van de 54-jarige werd ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt. (2011116618)

Vrachtwagenchauffeur onwel
Nijverdal
Een 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Enschede is donderdag 8 december onwel geworden in zijn vrachtwagen.

De vrachtwagenchauffeur reed omstreeks 10.30 uur over de Grotestraat richting Raalte. Tussen de Constantijnstraat en de Máximastraat werd hij onwel, waardoor zijn vrachtwagen onbestuurbaar over de andere weghelft reed en via een muur tot stilstand kwam in de tuin bij een woning. Hij raakte hierbij geen andere weggebruikers. De vrachtwagenchauffeur is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011116397)

Twee mannen aangehouden met softdrugs Enschede
Het Grensoverschrijdende Politie Team (GPT) heeft donderdag 8 december twee Duitse mannen (21 en 24 jaar) aangehouden, die softdrugs bij zich hadden.

Agenten van het GPT controleerde omstreeks 20.00 uur de auto van de mannen op de N35 rechts ter hoogte van Enschede. In de auto werd een hoeveelheid softdrugs gevonden. Beide mannen zijn ingesloten in het Politie Arrestantencentrum. De softdrugs zijn in beslag genomen. (2011116598)

Alcoholcontrole
Enschede
Politie Twente heeft in de nacht van donderdag 8 en vrijdag 9 december, tussen 22.30 en 01.00 uur, een alcoholcontrole gehouden aan de Parkweg, ter hoogte van de Tubantiasingel.

Van de 263 automobilisten die een blaastest moesten ondergaan, hadden twee teveel alcohol genuttigd. Zij bliezen op het ademanalyseapparaat respectievelijk 0,71 en 1,17 promille en ontvingen een rijverbod. Tevens werd tegen beiden proces-verbaal opgemaakt. (2011116653)

Aanrijding op A35
Borne
Op de Rijksweg A35 links, ter hoogte van de afslag Borne-West, heeft donderdag 8 december een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen, een personenauto, een bestelauto en een motor. Er raakte niemand gewond.

Omstreeks 17.40 uur reed de vrachtwagen met oplegger, bestuurd door een 40-jarige man uit Rusland, van de middelste rijstrook terug naar de rechter rijstrook. Hierbij zag hij een personenauto over het hoofd, die op de rechter rijstrook reed. Een aanrijding was het gevolg. De personenauto, bestuurd door een 27-jarige man uit Duiven, kwam door de aanrijding in een spin. Hierbij raakte hij de oplegger meerdere malen en ook een erachter rijdende bestelauto, bestuurd door een 46-jarige man uit Vaassen, en een motor, bestuurd door een 60-jarige man uit Vriezenveen. Gelukkig bleef het bij materiële schade en was er geen sprake van persoonlijk letsel. (2011116607)

Fietsster gewond bij aanrijding Almelo
Een 79-jarige fietsster uit Almelo raakte donderdag 8 december gewond bij een aanrijding met een auto.

Omstreeks 10.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Windmolenbroeksweg / Rembrandtlaan in Almelo. Een 26-jarige automobiliste uit Almelo reed over de Rembrandtlaan en wilde linksaf de Windmolenbroeksweg op rijden. Hierbij verleende zij geen voorrang aan een 79-jarige fietsster die over de Windmolenbroeksweg fietste. De 79-jarige fietsster kwam ten val en raakte gewond. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011116343)

Meisje gewond bij val van fiets Enschede
Een 11-jarige meisje uit Enschede raakte donderdag 8 december gewond bij val van haar fiets.

Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Nieuw Frieslandstraat in Enschede. Twee vriendinnen (11 en 12 jaar) fietsten over de Nieuw Frieslandstraat in Enschede, komende uit de richting van de Gronausestraat. Hun sturen kwamen in elkaar en beiden kwamen ten val. De 11-jarige kwam met haar hoofd op de grond en verloor korte tijd haar bewustzijn. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011116555)

Huisverbod uitgereikt

Hof van Twente

Een 39-jarige man uit gemeente Hof van Twente heeft donderdag 8 december een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Meer informatie over het huisverbod is te vinden op www.huisverbod.nl (2010096229)

Controles in 30-km zone
Goor
Naar aanleiding klachten van omwonenden heeft Politie Twente donderdag 8 december een snelheidscontrole gehouden op verschillende plaatsen in Goor.

De controle werd tussen 08.15 en 14.15 uur uitgevoerd op de Diepenheimseweg, Kerkstraat, Irisstraat, Schoolstraat, Rozenstraat, Anjerstraat, Grotestraat, Javastraat, Van Kollaan, Blauwververij en de Goeman Borgesiusstraat. Van de 1.395 passanten werden 356 bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 66 km/u. (2011116487)

-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

Vrijdag 9 december 2011
Telefoon: 053-4555588


---- --
"Politie.nl' nu ook voor smartphones

Lancering speciale politie app

De Nederlandse politie heeft een gratis applicatie gemaakt voor bezitters van smartphones. Via de app "Politie.nl" kan snel contact worden gelegd met de politie. Foto's en filmpjes van ernstige misdrijven kunnen direct naar de politie worden verstuurd. Daarnaast is het mogelijk om via de smartphone Amber Alert, Burgernet en politienieuws te volgen.

Sneller in contact met de politie In de app is te zien waar het dichtstbijzijnde politiebureau ligt. Door middel van een druk op de knop kan contact gelegd worden met het alarmnummer 112 of het landelijke politienummer 0900-8844. Via het alarmnummer 112 komen politie, brandweer of ambulance meteen in actie. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende politiezaken.

Foto's direct uploaden
Verder is het mogelijk om beeldmateriaal van een ernstig misdrijf direct naar de politie te uploaden. Dat gebeurt snel en zonder tussenkomst van een pc, laptop of geheugenkaartje.

Het getuigenmateriaal komt dan rechtstreeks terecht bij het juiste politiekorps. Want hoe eerder de politie op de hoogte is, hoe groter de kans dat daders gepakt kunnen worden.

Uiteraard belt een getuige eerst 112 om te melden dat er sprake is van een spoedsituatie. Via de app kan de gebruiker vervolgens de fotomodus aan te zetten en direct gaan fotograferen. De adressering aan de politie wordt automatisch ingesteld. Op die manier hoeft de gebruiker geen website of e-mailadres meer op te zoeken en in te vullen. Bij het insturen van het foto- of filmmateriaal worden naam, telefoonnummer, e-mailadres, locatiegegevens en een beschrijving gevraagd. Deze gegevens worden gebruikt om de beelden naar het juiste politiekorps te sturen en om eventueel nader contact opnemen met de verzender. De beelden komen vervolgens op een beveiligde server van de politie terecht. Deze functionaliteit sluit overigens aan op de landelijke campagne: 'Pak de overvaller, pak je mobiel'.

Zie www.nederlandveilig.nl

Amber Alert, Burgernet en politienieuws volgen Met de app zijn ook het politienieuws, Amber Alert en Burgernet eenvoudig te volgen.

Amber Alert is het landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en -ontvoeringen. Door te klikken op de foto van een vermiste minderjarige, krijgt de gebruiker meteen het Amber Alert bericht in beeld.

Burgernet is een nieuw samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Daarnaast kan de gebruiker ook het landelijk politienieuws ontvangen. Met een simpele instelling is zelfs het lokale politie nieuws te volgen, bijvoorbeeld alleen het politienieuws uit de woon- of werkomgeving van de gebruiker van de smartphone.

Voor iPhone en Androïd toestellen De app 'Politie.nl' is geschikt voor iPhone, iPad en mobiele telefoons met het besturingssysteem Androïd. Vanzelfsprekend wordt deze applicatie de komende tijd verder doorontwikkeld.

De politie app is tot stand gekomen in samenwerking met het bedrijf Firm-IT.

Einde berichtgeving.


---