HealthpointCapital verwerft Blue Belt Technologies, Inc. en benoemt Eric B. Timko tot voorzitter en algemeen directeur

Persbericht van PR Newswire

NEW YORK en PITTSBURGH, December 9, 2011 /PRNewswire/ --

HealthpointCapital, LLC ("HealthpointCapital") heeft vandaag de verwerving van Blue Belt Technologies, Inc. ("Blue Belt" of "Bedrijf") aangekondigd. Blue Belt ontwikkelt de volgende generatie van "slimme" chirurgische instrumenten voor het gebruik in orthopedische procedures en voor andere chirurgische specialismen waaronder neurochirurgie en otolaryngologie ("ENT"). De voorwaarden van de transactie werden niet vrijgegeven.

"Blue Belt is de eerste verwerving van HealthpointCapital om als wereldleider een continuüm van zorg te verstrekken aan patiënten die lijden aan orthopedische ziektes," verklaart Mortimer Berkowitz III, Voorzitter en Gedelegeerd Bestuurder van HealthpointCapital. "In het verleden hadden patiënten met artritische afwijkingen beperkte behandelingsmogelijkheden. We zullen de patiënten doorheen hun ziekte meer behandelingen aanbieden, wat zal leiden tot een ruimer continuüm van zorg. Het Navio PFS-systeem, de uitstekende toptechnologie van Blue Belt, zal onze investeringsstrategie aansturen door zijn superioriteit aan huidige op de markt zijnde robotsystemen."

HealthpointCapital heeft ook de aanstelling van Eric B. Timko als Voorzitter en Algemeen Directeur van Blue Belt aangekondigd. Dhr. Timko heeft meer dan 20 jaar ervaring in de medische apparatuursector en heeft zich bewezen wat betreft de commercialisering van medische technologieën alsook de oprichting van effectieve en winstgevende verkoops- en distributieorganisaties. "Ik ben zeer tevreden dat ik voor Blue Belt mag beginnen werken op het cruciale moment dat de commercialiseringsfase van het Bedrijf aanbreekt. De aanzienlijke onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen van het Blue Belt-team hebben ertoe geleid dat Navio PFS ten opzichte van de andere op de markt zijnde systemen vele voordelen heeft, zoals de kleine voetafdruk en de kosteneffectiviteit van het systeem. We kijken ernaar uit om onze technologie te introduceren aan artsen over de hele wereld."

Blue Belt Technologies, Inc.

Blue Belt ontwikkelt de volgende generatie van "slimme" chirurgische instrumenten voor het gebruik in orthopedische procedures en andere chirurgische subspecialismen. Het Navio PFS-systeem van het Bedrijf incorporeert gepatenteerde technologie om precieze controle aan chirurgen te verstrekken via een intelligent, computerondersteunend handtoestel voor het snijden van botten. Het Navio PFS-systeem voorziet de chirurg van extra veiligheid en een verhoogde precisie bij de uitvoering van botvormgeving door minimaal-invasieve incisies.

HealthpointCapital, LLC

HealthpointCapital is een waardegedreven, op onderzoek gebaseerd private-equitybedrijf dat zich uitsluitend richt op activiteiten met betrekking tot orthopedische en tandheelkundige apparatuur. HealthpointCapital heeft USD 750 miljoen aan institutioneel kapitaal onder beheer en het is het enige bedrijf in zijn soort dat zich uitsluitend richt op de wereldwijd USD 40 miljard waard zijnde orthopedische en tandheelkundige apparatuursector.

Web sites http://www.bluebelttech.com en
http://www.healthpointcapital.com.

HealthpointCapital, LLC



Razende Robot Reporter