Ingezonden persbericht


Agora, vrijdag 9 december 20.30 uur
Rascomédienne Wimie Wilhelm met one-womanshow

Als Wimie Wilhelm langs is geweest, is niets meer hetzelfde. Dingen die heel gewoon lijken zijn besmet, van tafel geveegd of in ieder geval in een nieuw perspectief geplaatst. Rascomédienne Wimie laat zich niet leiden door de wetten van de goede smaak. Zij vertelt, mijmert, zingt en blaast: lichtvoetig stampend door de porseleinkast, met de nodige zelfspot. Na jaren als actrice en regisseuse van diverse cabaretiers gewerkt te hebben, staat Wimie nu op de planken met een one-woman show. 'Eigen Zaken' gaat over het genot van het gallen en de schoonheid van het woord. Wimie is gul, teder en zeer geestig. Een diva in een apenpak. 'Eigen Zaken' is een voorstelling vol bijzondere verhalen, hilarische scènes en verrassende inzichten. Een lofzang op het leven, met de kont tegen de krib!

De pers over Wimie Wilhelm: "Als de Nederlandse pendant van Bette Midler stapt ze over het podium - vervaarlijk, ongegeneerd, grappig en spits" (Leeuwarder Courant). "Wimie Wilhelm trekt de tekst naar een hoger niveau (...) Wilhelm laat zien dat ze een comedienne pur sang is" (GPD). "Feilloze timing" (De Telegraaf).

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, zaterdag 10 december 20.15 uur
Boogie & Blues Night is swingend theaterconcert

'Verboden te dansen!' is een gloednieuw theaterconcert van Boogie & Blues Night. Deze bijna twee uur durende, wervelende rhythm & blues revue wordt begeleid door Neerlands meest expressieve boogie woogie pianist Eric-Jan Overbeek, "Mr. Boogie Woogie". Bij dit concert kunt u genieten van verbluffende piano en gitaarsolo's, een spetterende blazerssectie en hilarische blues songs met als klap op de vuurpijl een overweldigende finale met alle muzikanten. Behalve eigen repertoire zullen zij nummers van rhythm & blues legendes als Ray Charles, Fats Domino, Ike Turner, Delbert McClinton, Clifton Chenier en velen anderen ten gehore brengen.

Eric-Jan Overbeek 'Best European Blues Pianist'
Een Franse vakjury heeft Eric-Jan Overbeek uitgeroepen tot 'Best European Blues Pianist'. In 2010 opende hij met zijn band het North Sea Jazzfestival en werd hij genomineerd tot 'Best Dutch Blues Pianist'.

De pers over 'Boogie & Blues Night': "Wie van een gevarieerde avond vol boogie, blues en een paar nostalgische popliedjes houdt, zal na een avond als deze tevreden naar huis gaan. Temeer omdat het technisch hoogstaand uitgevoerde werk niet alleen uit handen en stembanden, maar vooral uit hart en ziel kwam." (Bluesmagazine Block)

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, zondag 11 december 14.00 uur
Vrolijke familiemusical over Knofje (3+) in Agora

Na de succesvolle musical 'Knofje en het circus' presenteert theatergroep POP een tweede muzikale familievoorstelling over het eigenzinnige meisje Knofje, gebaseerd op de boeken van Burny Bos. Knofje beleeft samen met vader, moeder, haar pop Flut en oma Gooi kleine avonturen die bij het groot worden horen. Hele gewone dingen, zoals naar de bakker gaan. Maar bij Knofje worden gewone dingen vaak veel spannender. Knofje is namelijk best eigenwijs en raakt vaak zoek. Dit jaar krijgt Knofje er een broertje of zusje bij. En dat is natuurlijk heel erg leuk. Of toch niet? Iedereen kan alleen nog maar praten over de nieuwe baby. Het lijkt wel of Knofje niet meer bestaat. Dan kan ze zich net zo goed verstoppen. Ver weg. Er is toch niemand die haar mist. Of misschien toch wel? 'Knofje waar zit je?' is een vrolijke musical voor het hele gezin. De thema's die aan bod komen zijn erg herkenbaar voor peuters en kleuters. Na de voorstelling is er de mogelijkheid om met de acteurs op de foto te gaa n!

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.

Agora, vrijdag 16 december 20.15 uur
Lovende recensies voor show Lenette van Dongen

Na het glorieuze succes van 'Niké' speelt Lenette van Dongen dit seizoen alweer haar achtste programma. En het lijkt wel of ze steeds beter wordt. "Ze vertelt haar verhaal innemend en energiek, in een zeer hoog tempo. Grap op grap op grap, waardoor er een vrijwel constante lachgolf door de zaal gaat," aldus de Volkskrant. In 'Hoogseizoen' stelt Lenette de collectieve dwang tot blijheid en geluk ter discussie. Door al dat blije getwitter en olijke gefacebook lijkt het leven één groot feest, maar Lenette gelooft er niks van. Ze is meer geïnteresseerd in geluk voor gevorderden en prikt dwars door de façade van deze 'blijdwang' heen. De maakbaarheid van het leven en het verschil tussen geluk en tevredenheid, zijn terugkerende thema's in haar repertoire. Als geen ander kan Lenette door fikse zelfspot de zaal weer om zichzelf laten lachen. Haar pogingen om in deze stoet van B.V. Feest mee te lopen zijn hilarisch. Haar onmoeting met een oude vrouw is ontroerend. En het slot van de voorst elling 'Hoogseizoen' is zo hoopgevend dat het publiek luid zingend de zaal verlaat.

De pers over 'Hoogseizoen': "Lenette van Dongen komt met haar programma akelig dicht bij antwoorden op grote vragen" (de Volkskrant). "Van Dongen speelt met haar achtste programma de zaal moeiteloos plat" (De Telegraaf). "Er zijn niet veel die dat kunnen zoals zij: moeiteloos schakelen tussen exuberant en ingetogen. Waarmee haar optreden voortdurend spannend blijft" (NRC). "Show Van Dongen is een hoogtepunt (..) Weinig collega-cabaretiers beheersen het spel van de interactie met de zaal beter dan zij. Wat een durf. En hoe ad rem!" (Trouw).

Kaarten zijn te bestellen via de website: www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op: 0320 - 239239.