Provincie Noord-Brabant

Provinciale Staten geven steun aan Sportplan Brabant 2016

's-Hertogenbosch, 9 december 2011 - Provinciale Staten hebben in meerderheid het Sportplan Brabant 2016 vastgesteld. Daarmee tilt de provincie sport in Brabant naar een hoger plan. Ook hebben de Staten kennis genomen van de Subsidieregeling sport Noord-Brabant 2011-2016. De subsidieregeling is één van de instrumenten om het Sportplan uit te voeren. PVV, Partij voor de Dieren, PvdA, D66, 50Plus en Groen Links stemden tegen het sportplan.

Bij amendement hebben Provinciale Staten Gedeputeerde Staten opgedragen om de toewijzingscriteria van de subsidieregeling zodanig aan te passen dat er meer punten worden toegekend aan de criteria voor breedte- en gehandicaptensport, die in mindering komen op de punten voor het criterium topsport.

Met het 'Sportplan Brabant 2016' investeert de provincie in een regio waar mensen graag willen wonen en bedrijven zich willen vestigen. Een bruisend leef- en vestigingsklimaat is immers een belangrijke voorwaarde om tot de Europese top van kennis- en innovatieregio's te behoren.

Versterken De provincie stimuleert met het Sportplan dat sportverenigingen, Brabanders, overheden, bedrijven en onderwijs elkaar kunnen vinden, helpen en versterken. Daarom helpt ze netwerken te vormen en geeft ze financiële steun bij het ontwikkelen van topsportaccommodaties, topsportevenementen, sporttalent en gehandicaptensport/breedtesport voor bijzondere doelgroepen.

De subsidieregeling treedt in werking op 15 december 2011. In totaal is er 40 miljoen euro beschikbaar.