Ingezonden persbericht

Gemeente Midden-Delfland lanceert website Maaslandse Dam Ondernemen in combinatie met landelijk wonen

Midden-Delfland, 9 december 2011 - Geïnteeresseerden die een kavel willen kopen in de Maaslandse Dam kunnen sinds kort terecht op de speciaal voor dit project ontwikkelde website www.maaslandsedam.nl. Hans Horlings, wethouder van de gemeente Midden-Delfland en verantwoordelijk voor de portefeuille Landschap en Ruimtelijke Ontwikkeling, lanceerde de website officieel, voorafgaand aan de raadsvergadering op 29 november.

De website is een interactief platform met actuele informatie, achtergronden en beeldmateriaal over het project. Bovendien kunnen ondernemers die overwegen een kavel te kopen, elkaar ontmoeten om samen de inrichting van een kamer te ontwikkelen. Een kamer is een gebied waar één of enkele kavels gerealiseerd kunnen worden.

Interactieve kaart
Maaslandse Dam wordt een dynamisch gebied voor ondernemen, in combinatie met landelijk wonen, maar toch in de Randstad. Doordat maar een deel van het gebied wordt bebouwd, behoudt het landschap het authentieke open karakter. Met behulp van een interactieve kaart kunnen bezoekers van de website informatie krijgen over de verschillende kamers en hun beschikbaarheid. Ook is op de website een rekenmodule geïntegreerd waarmee de kosten van een kavel kunnen worden berekend.

Gezamenlijk
Wethouder Hans Horlings noemt de website een mijlpaal in het project: 'We zijn er erg blij mee. Via de website bieden we geïnteresseerde bewoners en ondernemers veel informatie en een platform om met elkaar in contact te komen. Hiermee hopen we dat ze gezamenlijk invulling gaan geven aan de ontwikkeling van het gebied.' In de Maaslandse Dam zal plaats zijn voor twintig tot dertig woningen met een onderneming. Vanaf het vierde kwartaal van 2012 kunnen ondernemers starten met bouwen op hun kavel.

Over Maaslandse Dam
De Maaslandse Dam is een oud glastuinbouwgebied in Midden-Delfland, een gemeente met ruim 18.000 inwoners tussen Rotterdam en Delft. Midden-Delfland bestaat uit drie dorpen en twee buurtschappen en heeft een oppervlakte van circa 5.000 hectare. Landschap, kwaliteit, duurzaamheid, ambachtelijkheid en gastvrijheid zijn van groot belang voor Midden-Delfland. De Maaslandse Dam is daarom bestemd voor wonen en werken op dezelfde kavel, waarbij het inrichten van het landschap en duurzaam ondernemen centraal staan. Het gebied moet een wezenlijk onderdeel worden van de dienstverlening in de regio. De Maaslandse Dam bevat elf zogeheten kamers, variërend in omvang van circa 1.300 tot circa 4.900 vierkante meter, waarbinnen bouwkavels worden verkocht voor een combinatie van wonen en werken. De prijzen voor een kavel starten vanaf ¤ 275.000,-- of vanaf ¤ 410,- per vierkante meter exclusief BTW. Meeer informatie is te vinden op: www.maaslandsedam.nl.



Ingezonden persbericht