Ingezonden persbericht


Twee Europese PR prijzen voor Burson-Marsteller,TIPSS en het Muziekcentrum van de Omroep

Den Haag, 9 decebember 2011 - Het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) heeft donderdag 8 december met Burson-Marsteller en Trouble in Paradise twee European Excellence Awards gewonnen in de categorieën "Culture and Media" en beste nationale en regionale campagne in de Benelux. De prijzen werden uitgereikt voor de beste prestaties op het gebied van professionele communicatie in Europa. De flashmobs op Den Haag Centraal en de Dam in Amsterdam die door de musici van het MCO werden uitgevoerd vielen in de prijzen. Ze hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de publieke bewustwording van het belang en de kwaliteit van het MCO en de omroepensembles voor het nationale en internationale muziekleven.

In 2010 kondigde het kabinet Rutte aan het Muziekcentrum van de Omroep af te schaffen. Na een kort moment van verbijstering is er vervolgens met veel energie op een positieve manier actie gevoerd. Dat heeft geresulteerd in het schrappen van de voorgenomen afschaffing van het MCO. Wel is het budget met meer dan de helft gereduceerd en moet de Radio Kamer Filharmonie verdwijnen. Ook is er geen subsidie meer voor de Muziekbibliotheek en MCO Educatie. Het Metropole Orkest moet volgens de voorstellen van het kabinet verzelfstandigen en zonder subsidie zien te overleven. De strijd om de gevolgen van de bezuiniging zoveel mogelijk te beperken gaat dus nog steeds door.

Deze prijs was niet mogelijk geweest zonder de meer dan bijzondere inzet van alle medewerkers van het Muziekcentrum van de Omroep. De musici van het Radio Filharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie, het Metropole Orkest en het Groot Omroepkoor hebben deze acties onder zeer bijzondere omstandigheden neergezet. Daarnaast is er onder hoogspanning werk geleverd door de afdelingen Business & Communicatie, MCO Educatie, de Muziekbibliotheek en de kantoormedewerkers. Wij zijn erg blij met de prijs maar de hoofdprijs zou het behoud van het gehele MCO zijn. Het MCO heeft nog steeds uw steun nodig!