Gemeente Ede

dinsdag, 6 december 2011

Open dag gemeentewerf Ede

Op zaterdag 10 december organiseert de gemeente Ede een open dag in de nieuwe gemeentewerf. Inwoners uit de gemeente Ede zijn welkom tijdens deze open dag tussen 11.00 en 15.00 uur aan de Asakkerweg 8 in Ede.

Duurzaam

De nieuwe gemeentewerf is bijzonder. Bij de bouw is gebruik gemaakt van hout uit de Edese bossen. In de bouw is ook aandacht geschonken aan duurzaamheid, zoals bijvoorbeeld warmte en koude opslag in de grond. Hiermee wordt de temperatuur in het gebouw op een duurzame manier geregeld. Daarnaast worden de auto's gewassen met regenwater dat wordt opgevangen in het nieuwe gebouw. Naast deze maatregelen biedt de gemeentewerf vooral een prachtige en efficiënte werkplek voor haar medewerkers.

Activiteiten

Tijdens de open dag is het mogelijk om de nieuwe gemeentewerf te bekijken. Daarnaast is er van alles te zien en te beleven. Zo zijn de voertuigen te bezichtigen waarmee de gemeente werkt en is te zien hoe het riool er van binnen uitziet. Ook is het mogelijk om vragen te stellen over begraafplaatsen, landschapsbeheer, ecologisch bermbeheer, wijkactiviteiten of de consignatiedienst. Verder worden er tijdens de open dag demonstraties gegeven van machinaal klinkeren, woodcarving en van de nieuwste landmeetkundige apparatuur. Voor kinderen is er ook genoeg te doen. Zij kunnen bijvoorbeeld vogelhuisjes maken, meedoen aan een verkeersbordenspel en spelen op een speelplek. Elk uur worden er kerstbomen verloot.

U hoeft zich niet aan te melden voor de open dag.