Evangelische Omroep

Onrust in koningshuizen Spanje en België

Blauw Bloed, zaterdag 10 december om 19.28 uur op Nederland 2

Prinses Cristina en prins Inaki

In haar aflevering van aanstaande zaterdag geeft royaltyprogramma Blauw Bloed aandacht aan de onrust die er heerst in de koningshuizen van België en Spanje. Maar ook is er ruimte voor luchtiger zaken: want wat dragen de Oranjes op de rode loper en wat maakte de stijl van de Thaise koningin Sirikit zo bijzonder? Dat en meer koninklijk nieuws aanstaande zaterdag in Blauw Bloed.

Het rommelt momenteel flink binnen de Spaanse koninklijke familie. Iñaki Urdangarin, de schoonzoon van koning Juan Carlos, wordt verdacht van miljoenenfraude. Ook zijn vrouw, prinses Cristina, blijft mogelijk niet buiten schot. Spaanse media speculeren zelfs over een mogelijke scheiding tussen Iñaki en Cristina. Correspondent Robbert Bosschart vertelt in Blauw Bloed over de achtergronden van de affaire, die de Spaanse media zo bezighoudt. Ook vertelt hij wat de mogelijke gevolgen zijn voor de koninklijke familie.

Vorige week zag de kijker in Blauw Bloed een bijzonder portret van de Belgische prins Alexander, de in 2009 overleden halfbroer van de koningen Boudewijn en Albert. Aanstaande zaterdag vertelt prinses Lea, de weduwe van de prins, in Blauw Bloed waarom hun huwelijk jarenlang geheim moest blijven.

Daarnaast geven de Belgische prins Laurent en diens vrouw prinses Claire een emotionele reactie op alle aantijgingen die de afgelopen weken zijn gemaakt aan het adres van Laurent.

Verder vergeten glamour uit het Verre Oosten. In de jaren `60 weet koningin Sirikit, de vrouw van de Thaise koning Bhumibol, keer op keer de wereld te verbazen met haar sprookjesachtige outfits. Sirikit staat jarenlang in de lijst van best geklede vrouwen tussen grote namen als Audrey Hepburn en Jacqueline Kennedy. Couturier Addy van den Krommenacker vertelt wat er zo bijzonder was aan de stijl van de Thaise koningin.

Prinses Máxima heeft zich de afgelopen jaren bijzonder ingezet voor actieve deelname van allochtone vrouwen aan de maatschappij. In het project Duizend en een Kracht hebben lokale organisaties en gemeenten dit thema handen en voeten gegeven. In Utrecht vond de slotmanifestatie van het project plaats, en prinses Máxima was erbij.

Als er één royal is die weet hoe belangrijk vrijwilligerswerk is, dan is het wel prinses Margriet. In het verleden was zij zelf vrijwilliger bij het Rode Kruis. Op de Nationale Dag van de Vrijwilliger afgelopen woensdag had de prinses dan ook een drukke dag. Zij bezocht maar liefst twee evenementen waarop vrijwilligers eens extra in het zonnetje werden gezet.

Presentatie

Jeroen Snel

Websites

Blauw Bloed
Pers Blauw Bloed

Contactpersoon EO-Marketing & Communicatie

Aldert Baas
Telefoon: (035) 647 47 13
E-mail: aldert.baas@eo.nl