Grootste gratis juridisch spreekuur van Nederland

Persbericht van DAS Rechtsbijstand

PERSBERICHT

Amsterdam, 8 december 2011

DAS houdt gratis juridisch spreekuur voor alle Nederlanders Economische situatie oorzaak van stijging juridische vragen

Op 10 december aanstaande zet juridisch dienstverlener DAS haar telefoonlijnen open voor iedereen in Nederland die juist nu behoefte heeft aan een gratis juridisch advies. Tussen 10:00 en 13:30 uur kan iedereen bellen naar DAS en zijn persoonlijke juridische vraag stellen. De specialisten van DAS zijn dan te bereiken op nummer 0800-2405060.

Vraag naar juridische hulp neemt toe
De samenleving wordt steeds complexer en de behoefte aan juridisch advies neemt toe. Consumenten en bedrijven merken daarnaast dat de kans groot is om in deze economisch onzekere tijden in een juridisch conflict verzeild te raken. Consumenten hebben veel vragen over hun rechten en plichten als werknemer. Ondernemers kampen vooral met problemen met leveranciers, niet betalende klanten en hebben vragen over langlopende contracten zoals voor de huur van hun bedrijfspand. DAS verwacht dat het aantal conflicten in 2012 gezien de economische situatie verder toeneemt.

Daarom organiseert DAS juist nu het grootste juridisch spreekuur van Nederland en zitten op zaterdag 10 december 65 juridisch specialisten klaar om vragen vanuit heel Nederland te beantwoorden. De juristen zijn direct telefonisch te bereiken en geven antwoord op vragen van zowel particulieren als ondernemers.

Eén op de drie Nederlanders heeft een conflict
Uit onderzoek van DAS blijkt dat één op de drie Nederlanders een serieus (juridisch) conflict heeft gehad in 2011. In 2009, ten tijde van het vorige onderzoek van DAS, was dit nog één op de vier Nederlanders. Het aantal mensen dat een conflict heeft is dus toegenomen. Conflicten lijken ook langer te duren. Nederlanders zien het liefst snel een oplossing van het conflict, zelfs als die oplossing niet in het eigen voordeel is. Bijna de helft van de Nederlanders heeft hier slapeloze nachten van. Daarom wil DAS duidelijkheid geven over juridische vragen.

Top 5 vragen
Uit de praktijk van DAS blijkt dat de top 5 vragen van particulieren gaan over:
1. werk
2. consument en geld
3. wonen
4. familie en gezin
5. onrechtmatige daad en strafrecht

Deze cijfers zijn gebaseerd op gegevens uit de praktijk van DAS in de maanden juli t/m november 2011. Opvallend hierbij is dat het aantal mensen met vragen over werk en ontslag toeneemt. In juli was dat nog 21% en in november 27%. In vergelijking tot 2010 is het aantal vragen over werk in 2011 met 6,8% gestegen.




Razende Robot Reporter