Sw-medewerkers in actie tijdens manifestatie Brabanthallen

Persbericht van ABVAKABO FNV

Wie? Medewerkers sociale werkvoorziening uit heel Nederland voeren actie
Waar? Brabanthallen, Den Bosch
Wanneer? Zaterdag 10 december, 13.00 - 15.30 uur

Sw-medewerkers in actie tijdens manifestatie Brabanthallen

Medewerkers van de sociale werkvoorziening voeren zaterdag 10 december in Den Bosch actie tegen de plannen van het kabinet. In de Brabanthallen vindt dan de manifestatie 'Armoede werkt niet' plaats, waar maatschappelijke organisaties en politieke partijen hun stem laten horen tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening, de Wajong en de bijstand.

Onder het motto 'Geen toekomst achter de geraniums' nemen Abvakabo FNV en sw-medewerkers deel aan de manifestatie. Ruud Kuin, bondssecretaris van Abvakabo FNV, is één van de sprekers. Staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid krijgt een geranium uitgereikt.

Het kabinet wil zeventigduizend van de huidige honderdduizend arbeidsplaatsen in de sociale werkvoorziening schrappen. Door de nieuwe Wet Werken naar vermogen moeten arbeidsgehandicapten vanaf 2013 aan het werk op de reguliere arbeidsmarkt voor een loon onder het wettelijk minimum. Tevens wordt de persoonlijke begeleiding nagenoeg wegbezuinigd. Deze begeleiding is juist hard nodig om de uitstroom van arbeidsgehandicapten naar een reguliere baan kansrijk te maken. Het risico is groot dat veel arbeidsgehandicapten hierdoor uiteindelijk in de bijstand terechtkomen; thuis achter de geraniums.

Over Abvakabo FNV
Abvakabo FNV is de grootste vakbond in de publieke sector en maakt zich sterk voor behoud van een toegankelijke en kwalitatief hoogwaardige publieke dienstverlening: geen gedwongen ontslagen of bezuinigingen zonder vermindering van taken én wel een marktconforme loonontwikkeling. Zie www.abvakabofnv.nl voor meer informatie over de vakbond.


Noot voor redacties


ABVAKABO FNV

Noot voor de red actie (

Razende Robot Reporter