Landelijke Bewonersdag luidt nieuwe fase wijkaanpak in

Persbericht van Landelijk Samenwerkingsverband

Aandachtswijken
Wat hebben inwoners van krachtwijken nodig om hun wijken leefbaarder te maken? Het antwoord op deze vraag wordt geformuleerd op de Landelijke Bewonerdag 2011 op zaterdag 10 december in Arnhem door honderden inwoners zelf. De grootste bewonersbijeenkomst van het jaar wordt georganiseerd door het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (LSA), in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de gemeente Arnhem, de Nederlandse woonbond en de Arnhemse woningcorporaties Vivare, Volkshuisvesting en Portaal. .
Honderden vrijwilligers uit aandachtswijken gaan op zaterdag 10 december samenwerken om te komen tot het Landelijk Manifest van de Actieve Bewoner. Daarvoor gaan ze op excursie bij vrijwilligersprojecten, ze gaan debatteren en onderzoeken. Want nu het geld op is, moeten bewoners het meer dan ooit zelf gaan doen. Maar onder welke voorwaarden pakken actieve bewoners die sleutelrol in de wijkaanpak op? Dat zal die dag beschreven worden in Het Manifest van de Actieve Bewoner. Om 15:30 overhandigen we dit manifest formeel aan minister Piet Hein Donner, waarna hij uitgebreid zal reageren.

De Landelijke Bewonersdag begint en eindigt in de Eusebiuskerk. In deze kerk komen onder meer dagvoorzitter Elsemieke Havenga, wethouder gemeente Arnhem Henk Kok, minister Piet Hein Donner, publicist Jos van der Lans en LSA-voorzitter Joke Bakker aan het woord.

Al ruim 20 jaar organiseert het LSA (Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken) jaarlijks een Landelijke Bewonersdag waar honderden bewoners uit de aandachtswijken naar toe komen.

De deelname aan de Landelijke Bewonersdag is gratis.

Titel: Landelijke Bewonersdag 2011 - Tijd voor je wijk Datum en tijd: 10 december vanaf 10:30
Locatie: Eusebiuskerk, Arnhem
Kosten: gratis, wel aanmelden!
Aanmelden: via www.landelijkebewonersdag.nl

*

Links:
http://www.lsabewoners.nl



Razende Robot Reporter