Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen voor rijden onder invloed

Nijmegen, Lienden, 10-12-2011 o Twee automobilisten werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Dit was in Nijmegen en in Lienden.

Vrijdagavond om 23.00 uur kreeg de politie melding dat een 'dronken man' in zijn auto stapte en wegreed. Aan de hand van het kenteken konden agenten deze bestuurder op de St.Canisiussingel in Nijmegen staande houden en controleren. Hierbij bleek dat de bestuurder, een 56-jarige Rotterdammer, inderdaad teveel op had. Met een uiteindelijke uitslag van 570 ug/l (1,3 promille) bij de ademanalyse is de man bekeurd. Ook kreeg hij een rijverbod van 6 uur.

Enige tijd later, rond 00.40 uur op zaterdagochtend, kreeg de politie melding van een auto in een sloot aan de Hogeweg in Lienden. De man bleek als gevolg van de eenzijdige aanrijding een hoofdwond te hebben en is overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Daar is ook bloed van hem afgenomen om zijn alcoholpromillage vast te stellen, aangezien er geen gelegenheid was om een normale ademanalyse af te leggen. De man, een 39-jarige inwoner van Tiel, krijgt proces-verbaal voor zijn gedrag.

(00)

Laatst gewijzigd 10-12-2011 8:35 | © Regio Gelderland-Zuid |