Politie Gelderland-Zuid

Aanrijding op voetgangersoversteekplaats

Nijmegen, 10-12-2011 o Vrijdagmiddag om 15.15 uur vond een aanrijding plaats op de Leuvensbroek 10e straat. De bestuurder van een personenauto werd mogelijk verblind door de zon en reed op een voetgangersoversteekplaats een moeder en haar twee dochters aan.

De moeder, een 30-jarige Nijmeegse, raakte gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek zij diverse kneuzingen een een hersenschudding te hebben. De 9-jarige dochter van de vrouw had een bloedneus, maar later bleek bij controle dat haar neus en oogkas gebroken waren; ook had de 9-jarige een hersenschudding. De 6-jarige dochter van de vrouw kwam met de schrik vrij; zij had geen letsel.

Bij de aanrijding liepen de gemoederen nog even hoog op toen de vader van de twee jonge meiden ter plaatse kwam. De politie heeft met hem gesproken en hem wat rustiger gekregen.

De bestuurder van de personenauto, een 51-jarige Nijmegenaar, is als verdachte gehoord. Hij verklaarde dat hij met lage snelheid had gereden en dat hij verblind werd door de laagstaande zon. Toen hij een klap hoorde zag hij dat hij tegen de vrouw en haar dochters was aangereden.

De afdeling Verkeersongevallenanalyse is ter plaatse geweest om onderzoek te doen. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding.

(00)

Laatst gewijzigd 10-12-2011 7:59 | © Regio Gelderland-Zuid |