CNV Vakmensen


Werkgevers blokkeren cao-BGV met pensioenproblematiek

09 december 2011
De werkgevers in het beroepsgoederenvervoer hebben vrijdag 9 december een eindbod gedaan waarbij de eis op tafel is gelegd dat de premies voor pensioen nooit meer worden verhoogd. Alleen onder die voorwaarde wilden de werkgevers in het beroepsgoederenvervoer praten over een aanpassing van de pensioenregeling.

CNV Vakmensen heeft laten weten dat deze voorwaarde niet bespreekbaar is. "Je weet nu eenmaal niet wat de toekomst brengt en wat er in de toekomst nodig is. Het is dan ook logisch dat je niet de weg naar premie verhoging in de toekomst dicht timmert. Hiermee zeggen de werkgevers in het beroepsgoederenvervoer dat alle extra pensioenkosten in de toekomst automatisch op het bordje van de werknemers liggen", vat onderhandelaar Anton Meijerman de afweging van CNV Vakmensen samen.

"In onze ogen staat dat een goede belangenafweging in de toekomst in de weg. CNV Vakmensen wil dat de verdeling van de extra lasten tussen werkgevers en werknemers eerlijk worden verdeeld. Nu en in de toekomst."

CNV-onderhandelaars Meijerman en Westerman bestempelen de vrijdagsessie als een teleurstellende gesprek met een teleurstellende afloop. Waarbij het pensioenfondsbestuur Vervoer aan zet is voor wat betreft het nemen van een besluit wat leidt tot een oplossing voor het pensioenprobleem.

Werkgevers en werknemervertegenwoordigers hebben de cao-voorstellen over en weer uitgewisseld . Op 27 januari 2012 staan de volgende cao-onderhandelingen gepland en wordt verder ingegaan op de voorstellen.

Op 17 december blikt CNV Vakmensen met de achterban terug op het overleg van 9 december en kijken we vooruit naar het overleg op 27 januari.