Politie Rotterdam-Rijnmond

Politie zoekt 4-jarige Roshayra Shamica Te-Farai Maatrijk

Datum incident: 10-12-2011 Locatie: Rotterdam - District/dienst: Korps / overig Noord

Datum publicatie: 10-12-2011 04:05

1000_29511_1.jpg

De politie Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar de vierjarige Roshayra Shamica Te-Farai Maatrijk. Het meisje is sinds half zeven gisteravond vermist.

Roshayra liep met haar moeder op straat, toen de vader van het meisje naar hen toekwam. Hij had gehoord dat het meisje met haar moeder op bezoek zou gaan bij haar familie in België en daar was hij het niet mee eens. Vervolgens nam de vader, die geen bekende woon- of verblijfplaats heeft, Roshayra mee.

Nadat de familie zelf een zoektocht is gestart, hebben zij rond 22:15 uur vrijdagavond melding en aangifte gedaan bij de politie. Deze is direct een zoekactie gestart met diverse eenheden en via cameratoezicht. Moeder en haar schoonmoeder hebben hun verhaal gedaan en de vader en het meisje staan gisignaleerd.

Het meisje is licht getint, is ongeveer 85 cm lang, heeft een smal postuur en bruine ogen. Haar haar is in losse vlechtjes gevlochten, gebonden in een staartje, voorzien van witte kraaltjes. Tevens heeft zij oorknopjes (diamantjes) en is gekleed in een blauwe gewatteerde jas, roze shirt met lange mouwen met daaroverheen een zwart shirt (met de afbeelding Hello Kitty), roze riem, blauwe spijkerbroek, zwarte halve laarsjes, een grijze wollen muts en een sjaal.

De 28-jarige vader van Roshayra heeft een donkere huidskleur, is ongeveer 1.85 lang, heeft een smal postuur met brede schouders. De man heeft lange zwarte dreadlocks, een zwart snorretjes en is gekleed in een pantalon, vermoedelijk crème van kleur. Hij is in het bezit van een Fiat Seicento, zwart van kleur, voorzien van kenteken 46-LK-GD.

In de zoektocht naar Roshayra vraagt de politie om de hulp van het publiek. Heeft u haar gezien, al dan niet in het gezelschap van haar vader, of heeft u andere informatie die relevant kan zijn, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.