Politie Rotterdam-Rijnmond

Amber Alert voor de 4-jarige Roshayra Shamica Te-Farai Maatrijk

Datum incident: 10-12-2011 Locatie: vd schellingstraat - District/dienst: Korps / overig

Datum publicatie: 10-12-2011 09:08

1000_29513_1.jpg

De politie Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar de vierjarige Roshayra Shamica Te-Farai Maatrijk. Het meisje is sinds half zeven gisteravond vermist.

De moeder vertrok samen met Roshayra vanuit haar woning aan de vd Schellingstraat naar het Centraal Station in Rotterdam, waar zij de oma van het kind (de moeder van de vader) zou ontmoeten. Gedrieën zouden op familiebezoek gaan in Antwerpen. Toen zij de woning verliet. Kwam de vader van het kind hen achterop lopen en hij zei te weten dat de moeder naar België onderweg was. Daar was hij het niet mee eens en hij zei tegen de moeder dat hij het kind mee wilde nemen en vroeg ook om kleding. Omdat de moeder escalatie wilde voorkomen heeft zij het kind afgestaan en kleding meegegeven. De vader is daarna met het kind weggelopen.

De moeder en de oma zijn naar de woning aan de vd Schelingstraat gegaan en hebben daar nog één keer telefonisch contact gehad met de vader, maar dat contact werd door de vader verbroken.

De moeder en de oma hebben vrijdagavond rond 22:15 uur aangifte gedaan van de vermissing bij de politie. Deze is direct een zoekactie gestart met diverse eenheden en via cameratoezicht. Personeel van het openbaar vervoer is kennis gegeven en gevraagd mee te kijken evenals de taxi centrales. Omdat de vader van het kind in het bezit is van een auto is ook via ANPR naar de auto gezocht.

Volgens de moeder, die uiteraard zeer ongerust is, bestaat er geen direct gevaar voor het welzijn van het kind. De vader is volgens haar niet gewelddadig naar het kind toe en zij verwacht dat de verzorging van zijn kant goed zal zijn.

Rond 08.00 uur zaterdagmorgen is een Amber Alert uitgegeven in de hoop dat het publiek kan helpen de verblijf-plaats van de vader en het kind te achterhalen. Er is een foto en een signalement van het kind verspreidt en dat luidt als volgt:

Het meisje is licht getint, is ongeveer 85 cm lang, heeft een smal postuur en bruine ogen. Haar haar is in losse vlechtjes gevlochten, gebonden in een staartje, voorzien van witte kraaltjes. Tevens heeft zij oorknopjes (diamantjes) en is gekleed in een blauwe gewatteerde jas, roze shirt met lange mouwen met daaroverheen een zwart shirt (met de afbeelding Hello Kitty), roze riem, blauwe spijkerbroek, zwarte halve laarsjes, een grijze wollen muts en een sjaal.

De 28-jarige vader van Roshayra, genaamd Ray Pinas, heeft een donkere huidskleur, is ongeveer 1.85 lang, heeft een smal postuur met brede schouders. De man heeft lange zwarte dreadlocks, een zwart snorretjes en is gekleed in een pantalon, vermoedelijk crème van kleur. Hij is in het bezit van een Fiat Seicento, zwart van kleur, voorzien van kenteken 46-LK-GD.

In de zoektocht naar Roshayra vraagt de politie om de hulp van het publiek, onder andere via Amber Alert. Heeft u haar gezien, al dan niet in gezelschap van haar vader, of heeft u andere informatie die relevant kan zijn, neem dan contact op met de politie via 0800-6070