Politie Drenthe

Zaterdag 10 december 2011

Provincie Drenthe, 10-12-2011

Fietser licht gewond bij aanrijding

COEVORDEN Een 38-jarige fietser uit Coevorden raakte vrijdagmorgen licht gewond bij een aanrijding op de Krimweg. De over het fietspad fietsende vrouw werd door een 37-jarige autobestuurder uit De Krim geschept toen deze de kruising vanaf de DSM-weg met de Krimweg over wilde steken. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg.

Politie treft dode pony aan

HOOGERSMILDE De dierenpolitie trof vrijdag in een weiland aan de Veldhuizenweg een dode pony aan. Een tweede in slechte conditie verkerende pony werd door een dierenarts geëuthanaseerd. In het weiland liepen in totaal 30 ponys van een in Hoogersmilde wonende eigenaar. Na onderzoek door de dierenpolitie, een inspecteur van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit en twee dierenartsen bleek dat de dode pony er minstens 3 dagen heeft gelegen. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. Met de man die niet aanwezig was, is een afspraak gemaakt.

Zoon aangehouden terzake mishandeling

MEPPEL De politie hield vrijdagmiddag een 17-jarige knaap uit Hoogeveen aan. Hij wordt er van verdacht na een woordenwisseling zijn vader en zusje te hebben mishandeld en een ruit van de woning te hebben vernield. Hij werd ingesloten en inverzekering gesteld.

Bestuurster doet aangifte van poging zware mishandeling en verlaten plaats ongeval
MEPPEL Een 37-jarige inwoonster van Hoogeveen deed vrijdagmiddag aangifte van poging tot zware mishandeling en het verlaten van plaats ongeval. De vrouw reed als autobestuurster samen met haar collega in het drukke verkeer over de linkerrijstrook van de A28 vanuit de richting Zwolle in de richting van Meppel. Een achter haar rijdende autobestuurder seinde met groot licht en liet volgens de vrouw duidelijk merken er langs te willen. Omdat de drie rijstroken bezet waren door het drukke verkeer was dit niet mogelijk. De autobestuurder probeerde tevens de vrouw rechts in te halen wat niet lukte. Toen ze uiteindelijk naar de middelste rijstrook kon gaan verklaarde ze dat ze werd ingehaald waarbij de onbekende bestuurder haar sneed en vol in de remmen ging. De vrouw botste hierna op de achterzijde van haar voorganger die er daarna als een haas vandoor ging. Het slachtoffer wist het kenteken van de veroorzaker aan de meldkamer van de politie door te geven. Deze stelt een onderzoek in.

Woninginbraken

ROLDE Vrijdag vond er een inbraak plaats in een woning aan de Alterakker. Bij thuiskomst werd deze door de bewoonster ontdekt. Een raam werd ontzet waarna de dader binnen kon komen. De buit bestond uit sieraden.

Ook bewoners aan de Bosrand kregen ongewenst bezoek. Het gelukte de daders niet om binnen te komen waarna ze vermoedelijk nadat het alarm afging zonder buit de benen namen.

EMMEN Vrijdag werd er ingebroken in een woning aan de Ekselerbrink. Door een niet afgesloten raam is de dader binnengekomen en werd de woning doorzocht. De buit bestond uit sieraden.

HOOGEVEEN Vrijdagavond werd er ingebroken in een woning aan de Zeyvat. Een raam werd door de dader geforceerd om binnen te kunnen komen. De woning werd doorzocht maar onbekend is of er iets is meegenomen door de dader.

Alcomobilisten

COEVORDEN In de nacht van vrijdag op zaterdag bekeurde de politie een 42-jarige Coevordenaar. De man reed onder invloed, 395 ug/l, in zijn auto over de Krimweg.

MEPPEL Een 27-jarige man uit Meppel ging in de nacht van vrijdag op zaterdag op de bon. Deze beginnende bestuurder reed onder invloed in zijn auto over het Troelstraplein. Hij blies 555 ug/l waarna eveneens zijn rijbewijs werd ingevorderd.

EMMEN Ook het rijbewijs van een 31-jarige Emmenaar werd ingevorderd. De man reed als autobestuurder over de Kerspellaan toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 675 ug/l.

Autoinbraken

NIEUW BUINEN Vrijdag ontdekte de politie dat van drie in de Rozenlaan geparkeerde autos enkele ruiten waren ingeslagen. Ook twee aan de Dwarskade geparkeerde autos waren op dezelfde manier vernield. Niet duidelijk was of er spullen uit de autos zijn ontvreemd. Tevens bleek dat in de nacht van donderdag op vrijdag er twintig autoinbraken in Stadskanaal waren gepleegd.

Ruit door vuurwerk vernield

MEPPEL In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een winkelruit aan de Talmastraat door vuurwerk vernield. In de winkel, waar onder andere open dozen met zoetwaren waren gestald, was het een grote chaos van kapot glas. Er was niets uit het pand weggenomen.

Schoolinbraak

HOOGEVEEN Omstreeks 04.30 uur vond er een inbraak plaats in een school aan de Korhoenlaan. De ruit van een deur werd vernield waarna de dader de hal van de school kon betreden. Tijdens het maken van dit bericht was niet bekend of er iets is weggenomen.

Aanranding

ASSEN In de nacht van vrijdag op vrijdag is een 17-jarige meisje uit Assen aangerand. Ze fietste over het Peeloerespad toen een onbekende man naast haar kwam fietsen. Deze trok haar van de fiets en betaste het meisje. Het meisje schopte en sloeg de dader die hierop op zijn fiets de benen nam. De politie stelt een onderzoek in.

Politie en Marechaussee controleren het verkeer

HAVELTE De politie en de Koninklijke Marechaussee hielden vrijdag met drie onopvallende surveillanceautos een verkeerscontrole. De vond plaats in en rond Havelte. Zestien bestuurders werden bekeurd voor; overschrijden van de maximum snelheid (5x), niet handsfree bellen (5x), niet dragen van de autogordel (2x), onverzekerd rijden (1x), door het rode licht rijden (1x), meerdere keren geen richting aangeven tijdens inhalen en verlaten rotonde (1x) en het rijden op het verdrijvingsvlak (1x).

Aanrijdingen door gladheid
GIETEN In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstonden er door gladheid drie aanrijdingen op de N33 ter hoogte van het verkeersplein Gieten. Een 38-jarige bestelbusbestuurder uit Dokkum raakte, komende uit de richting van Veendam ter hoogte van de afrit naar het verkeersplein, in de slip waarna zijn voertuig op de zijkant terecht kwam. Toen een eveneens uit dezelfde richting komende 42-jarige autobestuurder uit Oude Pekela de aanrijding ontdekte en hulp wilde bieden, begon ook zijn voertuig te slippen en botste tegen een betonnen paal. Hij kwam met de schrik vrij. Beide voertuigen moesten afgesleept worden. Een uit de richting van Assen komende 31-jarige uit Stadskanaal afkomstige vrachtwagenbestuurder zag de ravage en wilde eveneens remmen. Ook hij raakte in de slip, botste tegen een wegbewijzeringsbord en belandde naast de rijbaan. Hij kon zijn weg weer vervolgen.