André Rouvoet sponsort 2de van de 1000 kinderen in Ethiopië

Persbericht van World Vision Nederland

Katwijk - Bij de start van de kersttour van Kees Kraayenoord in Katwijk was een speciale gast in het publiek. André Rouvoet had namelijk voorafgaand aan het concert een kind gesponsord uit Ethiopië. Het is het 2de kind wat gesponsord is van de 1000 kinderen die in Ethiopië een sponsor zoeken. Kees Kraayenoord en World Vision hebben namelijk vrijdagavond de ambitieuze campagne 1000xDANK gelanceerd. Tijdens het jubileumjaar van Kees Kraayenoord, hij zit 10 jaar in het vak, wil hij gaan zorgen dat 1000 kinderen in Ethiopië een toekomst krijgen via het sponsorprogramma van World Vision. André Rouvoet is onder de indruk, en beveelt deze actie van harte aan. In een bomvolle Nieuwe kerk in Katwijk volgden nog 41 andere concertbezoekers die ook een kind gingen sponsoren. Ook Andries Knevel en Pearl Jozefzoon zijn een kind gaan sponsoren. "Die 1000 moet lukken met zo'n geweldige start", zegt André Rouvoet.

Voorafgaand aan het concert vertelt Kees Kraayenoord over zijn bezoek aan het World Vision project Dembia in Ethiopië deze zomer. "Ik was daar samen met mijn dochter Reni van 14 jaar, en dat maakt dat je anders naar de wereld gaat kijken. Wat haar raakt, raakt mijn hart ook. Ik heb daar kinderen ontmoet die ook 14 zijn, maar zo'n totaal ander leven hebben. Zij verdienen net zoveel kansen als mijn dochter." Daar ontstond het idee om van het jubileumjaar van Kees Kraayenoord iets heel speciaals te maken.

Kees Kraayenoord zit het komend jaar 10 jaar in het vak als gospelartiest. "Dat ervaren ik en mijn band als een enorme zegen. Wij zijn dan ook echt dankbaar dat we dit mogen vieren. En we willen die dank graag teruggeven aan God. 1000xDANK is zo ontstaan. Het is ook een lied wat we met veel plezier zingen. En nu willen we die 1000xDANK omzetten in een zegen voor 1000 kinderen in Ethiopië. Toen ik André Rouvoet over deze campagne vertelde, was hij meteen enthousiast! 'Een ding, André' zei ik, je mag niet het 1ste kind sponsoren, dat doe ik zelf met mijn dochter.'"

André Rouvoet van de Christen Unie heeft ook een speciale band met het lied 1000xDANK. Hij heeft het samen met Kees Kraayenoord gezongen op de EO jongerendag voor 32.000 mensen. "Ik had mooi het Gelredome eerder bespeeld dan Ilse de Lange", grapt Rouvoet. "Ik vind het heel bijzonder wat Kees Kraayenoord doet. Wij zijn als Nederlanders heel goed in geven aan goede doelen, maar wel als iets eenmaligs is. Nu verbind ik me voor langere tijd aan Zewalle, een meisje van 9 uit Ethiopië. En daarmee help ik haar, haar familie en het hele gebied Dembia. World Vision geeft structurele hulp en pakt de oorzaken van armoede en onrecht aan. Dat is wat mij aanspreekt."

Kees vult aan: "De Bijbel is heel duidelijk, God wil aanbidding, dat is waar mijn muziek over gaat. Maar als het aanbidding is zonder in actie te komen voor de armen en de wezen, dan is aanbidding niets waard in de ogen van God. Dat heeft mij aan het denken gezet. In mijn jubileumjaar wil ik 1000xDANK teruggeven door samen met de mensen 1000 kinderen in Ethiopië een toekomst te geven.

*

Links:
http://www.worldvision.nl/1000xdank



Razende Robot Reporter