Politie Groningen

Zaterdag 10 december 2011

Provincie Groningen, 10-12-2011

Automobilist gewond bij aanrijding

WINSCHOTEN Een 55-jarige automobilist uit Finsterwolde is vrijdagmiddag gewond geraakt. De man reed over de Lijnbaan in Winschoten toen hij te laat zag dat het verkeer voor hem stil stond bij de rotonde. De bestuurder botste achterop de auto van een 47-jarige plaatsgenoot. Het 55-jarige slachtoffer moest met pijn op de borst mee naar het ziekenhuis maar mocht deze dezelfde dag weer verlaten. De 47-jarige automobilist werd ter plekke door medewerkers van de ambulance gecontroleerd. Beide autos werden afgesleept door een bergingsbedrijf. De politie maakt een analyse van het ongeval.

Fietser aangereden

GRONINGEN Een 18-jarige fietser uit Groningen is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Griffeweg in Groningen. De jongeman fietste over het fietspad. Een 55-jarige automobiliste uit Groningen sloeg linksaf en zag de fietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek zijn letsel mee te vallen. Hij verklaarde dat alleen zijn achterlicht brandde, omdat zijn dynamo slipte door de regen. In duisternis en met slechte weersomstandigheden is het van groot belang dat je als fietser goed zichtbaar bent. Meer informatie is te vinden
opwww.valopmetjefiets.nl.

Automobilisten te water

WINSUM Een 40-jarige automobiliste uit gemeente de Marne is vrijdagmiddag met haar auto in een sloot belandt. De vrouw reed over de Schouwerzijlsterweg toen zij in de bocht door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor. Een omstander hielp de vrouw uit de auto en op de kant. Het slachtoffer moest met schouderletsel naar het ziekenhuis. De auto werd uit de sloot getakeld en veilig gesteld bij een bergingsbedrijf. De politie maakt een registratie.

ZEVENHUIZEN Een 21-jarige automobilist uit Zevenhuizen is vrijdagavond met zijn auto te water geraakt. De jongeman reed over het Hoofddiep in Zevenhuizen toen hij in de bocht rechtdoor het water in reed. Het voertuig werd door de stroming meegesleept tot de brug. De bestuurder wist op eigen kracht de auto te verlaten en werd door een omstander op het droge geholpen. Hij bleek ongedeerd. Een blaastest wees uit dat de beginnende bestuurder onder invloed van alcohol had gereden. Op het politiebureau werd een alcoholpromillage vastgesteld van 1,4 promille alcohol (610 ug/l). Na verhoor mocht de verdachte het bureau weer verlaten. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.

Man aangehouden na mishandeling

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht een 23-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij een 21-jarige Groninger heeft mishandeld. Beide mannen kregen een woordenwisseling in de Papengang in Groningen. De 23-jarige verdachte sloeg zijn 21-jarige plaatsgenoot. De ruzie ontstond vermoedelijk om een vrouw. Het slachtoffer moest zich met een hoofdwond onder doktersbehandeling laten stellen. De verdachte werd aangehouden. Tijdens de fouillering werd een slagwapen bij hem aangetroffen. De politie heeft dit slagwapen in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal.

Tiener met alarmpistool aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht een 18-jarige inwoner van Ravenstein aangehouden. De Brabander zat met twee vrienden onder een afdak aan de Langszij in Groningen. Deze twee knapen droegen een gebreide bivakmuts. Agenten besloten de drie mannen te controleren in verband met de gepleegde overvallen in de stad Groningen. Tijdens de fouillering troffen zij een alarmpistool met knalmunitie aan bij de Brabander. De verdachte werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De twee andere jongens gaven hun naam op. Het alarmpistool evenals de munitie en de bivakmutsen werden in beslag genomen. De politie doet onderzoek en maakt proces-verbaal op.

Plofkraak mislukt

ZEVENHUIZEN Onbekenden hebben vrijdagnacht geprobeerd een pinautomaat aan het Hoofddiep in Zevenhuizen op te blazen. Agenten reageerden op een melding van verdachte omstandigheden bij het vrijstaande pinapparaatgebouw. Ter plekke zagen zij een slang uit het vakje van de geldafgifte komen. Deze slang was gekoppeld aan een gasfles die achter het pand stond. Aan de gasfles was eveneens een elektriciteitsdraad verbonden. Omdat niet bekend was of er gas in het gebouwtje zat heeft de brandweer metingen verricht. Nadat de situatie veilig bleek heeft de technische recherche een onderzoek verricht. Tijdens de werkzaamheden werd de weg enige tijd afgesloten en omwonenden gewaarschuwd. Op weg naar de melding kwamen agenten een Duits voertuig tegen die met hoge snelheid richting Leek reed. De politie doet onderzoek.

Drie mannen opgepakt met hennep

DELFZIJL De politie heeft vrijdagnacht drie mannen (20 , 23 en 24 jaar) uit Leeuwarden, Delfzijl en Rotterdam aangehouden. Agenten werden naar de Zwaluwoever in Delfzijl gestuurd waar een auto met gedoofde lichten door de straat reed. Ter plekke zagen agenten vier mannen wegrennen. Zij lieten op de dijk een aantal vuilniszakken vallen. Met meerdere eenheden werd er in de omgeving gezocht. Eén van de verdachten kon worden aangehouden op de Zwaluwoever. Hij had zich verstopt in de bosjes. Even later kon de tweede verdachte uit Leeuwarden worden opgepakt op de Hogelandsterweg. Ook de derde verdachte uit Rotterdam werd aangetroffen in de omgeving. Een vierde man wist te ontkomen. Na onderzoek troffen agenten in het voertuig van de verdachten een zak met hennep aan. Ook in de zakken die waren achtergelaten op de dijk bleek hennep te zitten. De drie verdachten zijn ingesloten aan het politiebureau. De auto en de hennep is in beslag genomen.

De politie doet onderzoek.

Vals geld

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht een 22-jarige Groninger aangehouden. De man probeerde met een vals biljet van 50 euro af te rekenen bij een horecagelegenheid in de Poelestraat. De man is opgepakt en ingesloten voor verhoor. Het 50-euro biljet moest hij bij de politie inleveren.

Alcomobilisten onder invloed

DELFZIJL Op de Oosterveldweg in Delfzijl is vrijdagnacht een 21-jarige automobilist uit Appingedam tegen de vangrail geknald. Bij controle bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Hij bleek onder invloed te hebben gereden van bijna 1,6 promille (700 ug/l). De auto van de 21-jarige raakte dusdanig beschadigd dat hij weggesleept moest worden. Vermoedelijk is deze total-loss. Daarom moest de verdachte behalve zijn rijbewijs ook zijn kentekenbewijs inleveren.

GRONINGEN In de Schuitemakersstraat in Groningen is een 46-jarige automobiliste in haar woonplaats aan de kant gezet. Zij bleek onder invloed van 1,1 promille alcohol (480 ug/l). De vrouw kreeg een rijverbod van 4 uren en een proces-verbaal.

OUDE PEKELA Een 21-jarige automobilist uit Oude Pekela moest vrijdagnacht zijn rijbewijs inleveren. De beginnende bestuurder reed over de Industrieweg in zijn woonplaats. Bij controle bleek hij onder invloed van ruim 1,2 promille alcohol (1,25 ug/l). Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

GRONINGEN Een 29-jarige man uit Polen bleek bij controle onder invloed van ruim 2,1 promille alcohol (920 ug/l). De Pool reed door de Oosterstraat in Groningen. De verdachte werd ingesloten aan het politiebureau en verhoord met hulp van een tolk. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.