Politie Groningen

Achtervolging eindigt over de grens

Bellingwedde, 10-12-2011 o In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 21-jarige automobilist uit Litouwen aangehouden na een achtervolging. De rit eindigde in Duitsland. Twee verdachten wisten te ontkomen.

Achtervolging

Rond 03.00 uur reden agenten op de Twee Karspelenweg in Bellingwedde en zagen uit tegengestelde richting een auto aankomen die groot licht voerde. De bestuurder reed met hoge snelheid. Hierop besloten agenten de auto te controleren en reden achter de auto. Toen het stopteken door de bestuurder genegeerd werd besloten zij de auto te volgen. Hierbij werden hoge snelheden gereden.De agenten zagen dat de kofferbak van de auto open stond en dat hierin een cirkelzaag en een zaagtafel lag. De bestuurder koerste richting Duitsland en passeerde de grens. In Asschendorf reed de bestuurder met volle snelheid door en negeerde daarbij diverse malen het rode verkeerslicht.

Tijdens de achtervolging op de B70 maakten de inzittenden van het voertuig de zaagtafel los en duwden deze op de rijbaan. De achtervolgende agenten konden het obstakel ternauwernood ontwijken. Door de verdachten werden voorwerpen uit de auto gegooid waaronder een jerrycan. De bestuurder reed vervolgens door Papenburg en behaalde ook hier hoge snelheden. Plotseling verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een boom. De drie inzittende van het voertuig gingen er rennend vandoor.

Aanhouding

De bestuurder, afkomstig uit Litouwen, werd na een korte achtervolging door de agenten aangehouden. Twee passagiers wisten te ontkomen. De man werd overgebracht naar het politiebureau in Papenburg. Na overleg met Duitse justitie werd de man overgedragen en meegenomen naar Nederland. Hij werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat in Groningen. Het voertuig van de Litouwer is in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.