Datum: 20111210 Titel: Wapens zonder vergunning gevonden in woning Arnold zegt: DISALLOWED Politie Brabant-Zuid-Oost, index Titelbalk gaf: Politie.nl - Wapens zonder vergunning gevonden in woning

Politie Brabant Zuid-Oost

Wapens zonder vergunning gevonden in woning

Aangetroffen wapens
Oirschot, 10-12-2011 o In een woning in Oirschot heeft de politie vrijdagavond diverse wapens en een hoeveelheid munitie aangetroffen waarvoor geen wapenvergunning was afgegeven. Deze wapens zijn in beslag genomen. De wapenvergunning van de bewoner is ingetrokken.

Gevonden wapens

Agenten van de afdeling Korpschefwetten van Politie Brabant Zuid-Oost hebben vrijdagavond een woning in Oirschot doorzocht, nadat de wapenvergunning van de bewoner was ingetrokken. Voor de bewoner was kort daarvoor een hulpverleningstraject opgestart omdat hij in verwarde toestand verkeerde. Hij beschikte over een wapenvergunning, die door de politie direct is ingetrokken. Gezien zijn situatie is vervolgens besloten om vergunde wapens uit huis te halen. In de woning vond de politie echter ook diverse wapens waarvoor geen vergunning was afgegeven. Aangetroffen werden vijf geweren, een machinepistool, een magazijn machinegeweer, een scherpe handgranaat, een 13 mm granaat, twee Duitse steel handgranaten en munitie.

Aangetroffen wapens

De Expolosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is naar Oirschot gekomen om de scherpe handgranaat en de 13 mm granaat op een deskundige en veilige manier tot ontploffing te brengen op de Oirschotseheide. De overige wapens zijn in beslag genomen. De politie gaat de zaak verder uitzoeken en overlegd met het Openbaar Ministerie over de verdere aanpak.

Aangetroffen wapens

Korpschefwetten
De afdeling Korpschefwetten van Politie Brabant Zuid-Oost neemt aanvragen voor vergunningen in behandeling in verband met:
* de Wet Wapens en Munitie;

* de Flora- en Faunawet;

* de Wet Particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus;
* de Wet Expolosieven voor Civiel gebruik.

U kunt alleen op afspraak terecht bij de medewerkers van Korpschefwetten. Van maandag tot en met vrijdag zijn zij van 9.00 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar op 040-2331045. Het is ook mogelijk om te e-mailen. Ga hiervoor en voor meer informatie over deze afdeling naar de website www.politie.nl/Brabant-Zuid-Oost/Vergunningen.