Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ermelo -  Vrouw gewond na val met fiets                   |
Een 61-jarige Ermelose is vrijdag 9 december op de Nachtegaal in haar woonplaats gewond geraakt toen zij met haar fiets viel. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht.

De politie kreeg rond het middaguur een melding van het ongeval. De vrouw was met haar fiets gevallen en met haar hoofd op een trottoirrand terecht gekomen. Door de aard van het letsel werden twee ambulances en een traumahelikopter naar de plaats van het ongeval gestuurd. De traumahelikopter kon bij de Oude Telgterweg landen. De arts is met het slachtoffer in de ambulance meegegaan naar het ziekenhuis in Zwolle. Haar letsel is tot nu nog onbekend.

2011172953

|     |Heerde - Woninginbraak                                    |
De politie onderzoekt een inbraak die vrijdag 9 december plaats vond bij een woning aan de Berkenlaan in Heerde. Er wordt niets vermist.

De inbraak werd aan het begin van de avond ontdekt. Er was een slot van een deur geforceerd. De woning bleek doorzocht. Op dit moment wordt er nog niets vermist.

2011173096

|     |Harderwijk - Beginnend bestuurder heeft iets teveel op    |
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 december in Harderwijk een 19-jarige jongeman uit die plaats bekeurd. Hij reed op een brommer en had iets teveel gedronken.

Agenten zagen de jongeman even na middernacht op z'n brommer op de Hoofdweg rijden. Ze besloten hem te controleren en hij blies teveel om te mogen rijden. De ademanalyse op het politiebureau gaf 0.5 promille aan. Dit is ruim het dubbele waarmee een beginnend bestuurder mag rijden. De jongeman is bekeurd.

2011173141

|     |Wezep -  Aanhouding bij klachten over vuurwerkoverlast    |
De politie heeft vrijdagavond 9 december aan het Meidoornplein in Wezep een 21-jarige jongeman uit Zwolle aangehouden. Er waren klachten over vuurwerkoverlast en de Zwollenaar misdroeg zich tegen de agenten.

De politie kreeg rond 22.35 uur meerdere meldingen van vuurwerkoverlast op het Meidoornplein. Bij een onderzoek door agenten werd wel een groepje jongeren aangetroffen, maar het was niet duidelijk wie verantwoordelijk was voor het afsteken van vuurwerk. Eén van de jongeren, de later aangehouden Zwollenaar, misdroeg zich. Hij meende allerlei beledigende opmerkingen te kunnen maken. Hij is aangehouden en krijgt een proces-verbaal. De politie vraagt omwonende te blijven bellen met klachten en onderzoekt de overlastmeldingen. Men kan ook contact met de wijkagent opnemen via 0900 - 8844.

2011173133

|     |Oldebroek -  Aangehouden voor drank- en druggebruik       |
Een 26-jarige man uit Oldebroek is in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 december aangehouden bij het gemeentehuis in zijn woonplaats. Hij had samen met een maat drank en drugs gebruikt en is hierdoor vermoedelijk door de toegangsdeur gevallen. Hij raakte licht gewond en de politie onderzoekt het incident.

De politie kreeg rond 02.40 uur een melding dat een beveiliger bij de ingang van het gemeentehuis een paar mannen met bier had aangetroffen. Ook was een schuifdeur van het gemeentehuis beschadigd. Agenten troffen twee mannen aan die niet alleen bier hadden gedronken, maar ook harddrugs hadden gebruikt. Eén van hen was gewond aan zijn hand en op de schuifdeur werd bloed aangetroffen. De Oldebroeker werd aangehouden maar wilde niet meewerken. Met gepast geweld is hij overgebracht naar het cellencomplex in Apeldoorn. Zijn maat, een 27-jarige Oldebroeker is bekeurd voor openbare dronkenschap en het feit dat hij zich niet kon legitimeren.

2011173193

|     |Elburg - Dronken militair aangehouden na schermutseling   |
De politie heeft op zaterdag 10 december een 20-jarige Elburger aangehouden. Hij misdroeg zich en weigerde weg te gaan. De man bleek militair en is aan de Koninklijke Marechaussee overgedragen.

Op zaterdag vond er rond 03.00 in het uitgaanscentrum van Elburg een schermutseling plaats tussen een beveiliger van een horecazaak en een jongeman. Deze laatste had duidelijk teveel gedronken en weigerde weg te gaan. Hij werd diverse keren gewaarschuwd en bleef hinderlijk. Hij wilde maar niet weggaan. Hierop is hij aangehouden en verzette zich hierbij. Hij bleek militair te zijn en is overgebracht naar het cellencomplex in Apeldoorn. Daar handelt de Koninklijke Marechaussee de zaak.

2011173188

|     |Harderwijk -  Publiek voorkomt dronkenmansrit             |
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 december in Harderwijk een 43-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij had een jongen bij de keel gegrepen. Samen met een vriend wilde hij voorkomen dat de man in dronken toestand in zijn auto ging rijden. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

De politie kreeg omstreeks 01.30 uur een melding dat twee personen op de Koehoornlaan een man in bedwang hielden. Deze wilde in dronken toestand met een auto wegrijden. De getuigen hadden zijn sleutels afgepakt en wilden hem thuisbrengen. Op een gegeven moment had hij één van de jongens bij de keel gegrepen. Bij de komst van de agenten was duidelijk dat de man niet meer op zijn benen kon staan. Bij het transport naar het politiebureau uitte hij tal van beledigingen en probeerde een agent een kopstoot te geven. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en krijgt een proces-verbaal.

2011173215

|     |Ermelo -  Duo aangehouden met inbrekersgereedschap        |
Twee mannen uit Groningen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 december door de Koninklijke Marechaussee in Ermelo aangehouden en aan de politie overgedragen. Het duo bleek in het bezit van inbrekersgereedschap en is ingesloten voor nader onderzoek.

De mannen werden rond 01.00 uur door surveillerende Marechaussees gezien. Men vond dat ze vreemd rijgedrag vertoonden en op een stopteken werd pas laat gereageerd. Ze legden een onduidelijke verklaring af en bij controle werd in de auto inbrekersgereedschap aangetroffen. De Groningers werden aangehouden en de 47-jarige bestuurder bleek bij controle geen rijbewijs te hebben. Samen met zijn 46-jarige plaatsgenoot werden zij voor verder onderzoek ingesloten. De bestuurder krijgt in ieder geval een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

2011173163

Einde berichten
-----------------------
(

(


---- --