Politie Midden- en West Brabant

Automobilist rijdt 66 km/u sneller dan toegestaan door Chaam

Chaam, 10-12-2011

Een 28-jarige man uit Baarle-Nassau is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De man reed vrijdagmiddag 9 december 2011, omstreeks 16.35 uur met 126 km/u door de bebouwde kom van Chaam. Het werd daarbij betrapt door een zogenaamde VROS-surveillance van de politie. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 60 km/u. De automobilist reed met een gemiddelde gecorrigeerde snelheid van 126 km/u. Dat is 66 km/u sneller dan toegestaan. Het rijbewijs van de man werd dan ook meteen ingevorderd. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Een speciaal team, Video Registratie Onopvallende Surveillance (VROS) van de politie pakt asociaal en agressief rijgedrag aan. De politie daarbij maakt gebruik van onopvallende auto's met daarin
camera-apparatuur. Doordat het VROS-team alles vastlegt op video, kan zij de bestuurder onmiddellijk confronteren met zijn onbehoorlijke rijgedrag en laten zien wat dat gedrag betekent voor de andere verkeersdeelnemers. Tevens dienst het beeldmateriaal als bewijs bij de rechter.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 10-12-2011 13:07 | © Regio Midden en West Brabant |