3 D Streetpainting Event wint Promotie Award 2011

Persbericht van Planet Streetpainting - Big Chalk Art

Planet Streetpainting winnaar 23e editie Lelystad Promotie Awards

LELYSTAD, 20111210 --
Op vrijdag 9 december 2011 heeft locoburgemeester Jop Fackeldey de Lelystadse Promotie Award 2011 uitgereikt aan Planet Streetpainting tijdens de feestelijke eindejaarsbijeenkomst van de City Marketing Club.

De Lelystadse Promotie Award is de jaarlijks terugkerende prijs die wordt uitgereikt aan de dienst, persoon of instelling die het meest heeft bijgedragen aan de promotie van Lelystad in het voorgaande jaar. Op basis van de gestelde criteria, publicitaire en promotionele waarde voor Lelystad, besloot de jury op 28 november 2011 unaniem dat het door Planet Streetpainting ontwikkelde en geproduceerde 3D Streetpainting Event de winnaar is van de Lelystadse Promotie Award 2011.

In eerste plaats heeft het 3D Streetpainting Event Lelystad een uniek evenement gebracht, wat in nog geen enkele andere stad ter wereld te vinden is. Het evenement sluit naadloos aan bij de kernwaarden van Lelystad en toont de verassende en gastvrije kwaliteiten die de stad te bieden heeft.

Naast de trots die het evenement heeft veroorzaakt bij de eigen stad, heeft het 3D Streetpainting Event ook nationaal aandacht gekregen. In de voorbereiding wist RTL Nieuws een prachtreportage te maken over het evenement. Dit leidde tot vele extra bezoeken van mensen van buiten de stad. Vanwege de mogelijkheid tot het 'zelf leren 3D tekenen' wilde het Jeugdjournaal ook graag een reportage komen maken. Dit zorgde voor veel landelijke bekendheid bij een jeugdige doelgroep, die zo op een speelse wijze met Lelystad kennis konden maken. Beide items hebben landelijk veel aandacht voor 3D Streetpainting en Lelystad opgeleverd.

Een derde reden voor het toekennen van de Promotie Award aan het 3D Streetpainting Event ligt in de mogelijkheden voor de toekomst. Zowel Planet Streetpainting als City Marketing Lelystad hebben aangegeven dat deze eerste editie van het 3D Streetpainting Event de deuren openzet voor een uitbouw van het evenement in de komende jaren. Daarmee kan het 3D Streetpainting Event het culturele imago van Lelystad op een unieke manier continu een boost blijven geven.

Planet Streetpainting is een internationale Streetpainting Event Company van Nederlandse origine, gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitvoeren van vernieuwende en inspirerende 2D en 3D chalk art concepten in binnen- en buitenland.

Links:
http://www.planetstreetpainting.com



Razende Robot Reporter