Ingezonden persbericht


'Berm recreëren' tegen de Blankenburgtunnel

Op zaterdagmorgen 10 december om 11.00 uur zullen bewoners aan de Broekpolderweg in Vlaardingen het 'gezellige' ouderwetse bermtoerisme uit de jaren zestig van de vorige eeuw op ludieke wijze doen herleven. Zij verwijzen hiermee naar het verdwijnen van recreatiemogelijkheden rond Vlaardingen en Maassluis als minister Schultz van Haegen zal kiezen voor de aanleg van de Blankenburgtunnel.

Op 7 december neemt minister Schultz van Infrastructuur haar beslissing en kiest ze voor of de Blankenburgtunnel of de Oranjetunnel. Op 12 december spreekt de Tweede Kamer hierover. Als zij de plannen voor de aanleg van de Blankenburgtunnel door laten gaan, zal recreëren in Vlaardingen en Maasluis (picknicken bij de Krabbeplas of wandelen bij het Volksbos en fietsen over de Zuidbuurt) worden zoals het in de jaren zestig was: met zijn allen 'gezellig' auto's kijken vanuit de berm.

Tijdens de ludieke protestactie is er live muziek en zal een protestlied tegen de Blankenburgtunnel ten gehore worden gebracht. Ook zal een bestuurder van de gemeente Vlaardingen aanwezig zijn en toelichten waarom de gemeenten fel tegen de Blankenburgtunnel zijn. Belangstellenden en een ieder die van mening is dat de Blankenburgtunnel er niet moet komen, is van harte welkom om bij de actie aanwezig te zijn.

Wanneer: zaterdag 10 december 11.00 uur
Waar: Broekpolderweg te Vlaardingen naast rijksweg A 20 Neem stoeltjes,tafeltje en drankjes mee, zoals de recreanten dat 50 jaar geleden ook deden!. Meer informatie: www.blankenburgtunnelnee.nl of www.volksbos.nl