Derde Festival Gooisch Klassiek op ongewone locaties


HILVERSUM, 20111122 -- Klassieke muziek nu eens niet in de geëigende concertzaal, maar in een Grand-Café en ook in een drukbezocht winkelcentrum. Dat is wat de organisatie Gooisch Klassiek voor ogen staat bij haar derde Festival Gooisch Klassiek op 10 en 11 december in Hilversum. Speciale gast op het festival is violist Daniel Rowland. Kaarten zijn vanaf vandaag te koop via www.gooischklassiek.nl. Op de website is ook het definitieve programma te vinden.

Speciale aandacht dit maal voor werk van componisten geschreven op zeer jeugdige leeftijd, maar ook voor composities geschreven door grote componisten op hoge leeftijd. De onbevangenheid van de jeugd versus de verdieping van de ouderen. 

Op zaterdagmiddag een Flitsconcert in het winkelcentrum Hilvertshof en op zondagmiddag, in het Grand Café van Theater Gooiland, een ongedwongen kamermuziekconcert met werken van Mahler, Liszt, Poulenc, Dvořák en Lili Boulanger.

Festival Gooisch Klassiek programmeert wederom concerten die de stap verlagen om klassieke muziek te ontdekken. Zelfs kinderopvang hoeft geen issue te zijn - tijdens het concert is er voor de kinderen in de leeftijd 4 t/m10 jaar de mogelijkheid om een creatieve workshop te volgen. Na afloop wordt er gezamenlijk geswingd met het Pazjanka Orkestra.

Violist Daniel Rowland, altist Vladimir Mendelssohn, celliste Timora Rosler, violiste Anastasia Kozlova, pianiste Natacha Kudritskaya en Duo Macondo leveren een bijdrage aan het festival.

Initiatiefnemer van Festival Gooisch Klassiek is Anastasia Kozlova (violiste, directeur en tevens artistiek leider van het festival). Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Gemeente Hilversum, het Prins Bernhard Cultuurfonds en bijdragen van sponsoren.

Voor meer informatie: www.gooischklassiek.nl