Ingezonden persbericht


Persbericht Shimmy Shake: The Next Level

Amsterdam, 2 november 2011

()

Shimmy Shake Contest 2011

Nu voor het eerst in Nederland: Shimmy Shake: The Next Level

Presentatie, open podium en feest op zaterdag 10 december in DUTCH studio's & catering

LiteSide organiseert voor het eerst in Nederland een op maat gemaakt coachingsprogramma voor fusion buikdansers: Shimmy Shake: The Next Level.

Zes verschillende solo- en groepsacts krijgen een twee maanden durende coaching die alle aspecten die in een danscarrière voorbij komen behandelt: techniek, stagepresence, placing, choreografie, muziekkeuze en interactie met het publiek. Het coachingstraject wordt beëindigd met een spetterende presentatie op zaterdag 10 december in de DUTCH studio's & catering in Amsterdam.

Momenteel wordt er een selectie gemaakt uit de aanmeldingen, waarna het coachingsprogramma van start kan gaan. De deelnemers worden gecoached door de Nederlandse pionier van tribal fusion buikdans Tjarda van Straten (The Uzumé Bellydance Company, The Amano Project), buikdansprofessional Aisha Lafour (Aisa Lafour Belly Dance Company, Orientalicious), buikdans en fusion buikdanseres Nadiya (Oriental Dance Company), buikdans, latin en streetdance professional Jihane en moderne dans en jazzdanseres en choreografe Esther Nederpelt.

Op zaterdag 10 december om 20.00 uur zijn de presentaties van het coachingstraject te zien in de DUTCH studio's & catering (voormalig Focus Studio's). Ook is er die avond een open podium voor iedereen die wil laten zien wat hij zelf in huis heeft en wordt de avond afgesloten met een spetterend feest in oriëntaalse sferen.

Voor inschrijven open podium: shimmy@liteside.nl / 06-14997602

Kaarten à ¤8,50 kunnen worden besteld via nextlevel.paydro.net of op 10 december aan de kassa bij de deur. Zie voor een routebeschrijving: www.dutchstudioscatering.com

Het coachingsprogramma is een onderdeel van Shimmy Shake, een ontwikkelingstraject dat gericht is op de cross-over buikdans dat sinds 2007 door dé cross-overexpert LiteSide wordt georganiseerd. Cross-over buikdans is een mengvorm van de klassieke buikdans met andere dansvormen zoals flamenco, salsa, breakdance, streetdance, bollywood en ballet.

Amateurdansers en gevorderde beoefenaars van traditionele en cross-over buikdans worden door LiteSide gestimuleerd en uitgedaagd hun talent te ontwikkelen en geeft hen de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen en creëert een platform om hun werk te presenteren. Shimmy Shake speelt een belangrijke rol in het ontwikkelingsproces van dit nieuwe genre.

Shimmy Shake: The Next Level wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting DOEN, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland en Zuid-Holland, DUTCH studio's & catering.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht