Politie Rotterdam-Rijnmond

Description: Datum incident: 10-12-2011 Locatie: Ommoord en Capelle aan den IJssel


De politie heeft zaterdagmiddag een 40-jarige Rotterdammer aangehouden die wordt verdacht van de overval op een apotheek in Rotterdam Ommoord op woensdag en een apotheek in Capelle aan den IJssel op vrijdag.




De apotheek aan de Sinclair Lewisplaats in Rotterdam Ommoord werd woensdagmiddag rond 17.15 uur overvallen. Op het moment van de overval waren er personeelsleden en ook enkele klanten in de apotheek aanwezig. De overvaller bedreigde een personeelslid. Toen hij een greep wilde doen uit de kassa ontstond er een schermutseling tussen beiden. De overvaller ging er met een geldbedrag vandoor.

Vrijdagmiddag was een apotheek aan de Zadkinerade in Capelle aan den IJssel het doelwit van een overval. Daarbij werd een personeelslid gedwongen de kassa te openen. De verdachte deed ook hier in het bijzijn van klanten een greep in de kassalade en sloeg op de vlucht met een geldbedrag.

De politie is direct een groot onderzoek gestart. Daarbij kwam een verdachte in beeld die zaterdagmiddag door het arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond is aangehouden. Dat gebeurde in een woning in Rotterdam Ommoord. De 40-jarige Rotterdammer is ingesloten en wordt verhoord.

#Persberichten van De Politie Rotterdam-Rijnmond